Albocàsser tanca el programa de festes de l’Assumpció

130
PUBLICITAT

La localitat estendrà les celebracions del 9 al 18 d’agost

L’Ajuntament d’Albocàsser ha tancat ja el programa de festes en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció. Les festes començaran amb el xupinazo i el pregó de la reina i dames el divendres 9. Eixa mateixa nit tindrà lloc la proclamació de la regina, Laura Robles Monfort, les dames, festerets i festeretes. El ball pla serà un dels grans protagonistes de la setmana amb diferents cites durant la setmana.

El dissabte 10 estarà dedicat a la Penya Taurina. Esmorzar i tancament infantil donaran pas als primers actes taurins de la setmana gran. La jornada inclou un bou de Cebada Gago i un altre de Álvaro Núñez, a més del desafiament de ramaderies entre Machancoses i Hermanós Bellés.

El cap de setmana conclourà amb la jornada de diumenge reservada a les persones jubilades. Una nova oportunitat de gaudir dels espectacles taurins compartirà protagonisme amb la desfilada de disfresses, el sopar de la carn de bou i una actuació musical nocturna.

Per la seua part, les dones seran les protagonistes del dilluns 12. L’Associació de Dones d’Albocàsser organitzarà el dinar al pavelló municipal i un ‘tardeo’ en una jornada que també inclourà bous per la vila, embolada i vaquetes.

Un altre dels dies més importants de la setmana de festes és el de les paelles, que reunirà dimarts als participants del concurs en el pavelló municipal. L’acte estarà amenitzat per disco-mòbil. El programa també deixarà espai per al tir de blancs a braç, la recaptació de fons contra el càncer i un carrusel infantil.

Després d’arribar a l’equador de les festes el dimecres 14 amb exhibicions taurines de matí, vesprada i nit, les celebracions reserven el dijous 15 per a honrar la patrona, la Mare de Déu de l’Assumpció. La tradició s’imposarà amb la despertà, la missa i la processó pels carrers de costum.

La jornada acabarà amb el ball de gala i disco-mòbil per a donar pas divendres i el cap de setmana a tres dies d’intensa activitat taurina. Els castells de focs d’artifici i la globotada fi de festes tancaran la setmana gran d’Albocàsser.