Albocàsser repararà més de 600 metres de canonada per a evitar les fuites detectades en 2014

83
PUBLICITAT

Albalat: “Si els diners del cànon l’aigua l’hagueren gastat a canviar canonades en lloc de pagar altres despeses la situació seria molt millor”

Albocàsser destinarà entorn de 80.000 euros per a reparar els més de 600 metres de trams de la conducció de l’aigua que porta el subminstrament­- a la població. L’alcaldessa, Isabel Albalat, ha apuntat que la gestió municipal amb l’empresa subministradora ha fet possible que el cànon pendent de cobrar pel servei del proveïment d’aigua es puga destinar a aquesta reparació.

“Les fuites es van detectar, almenys, en 2014, quan les pèrdues superaven el 30%. Amb els governs dels populars en el consistori els diners del cànon de l’aigua s’anava a pagar festes. Després de quatre anys de gestió és la primera vegada en la qual podem invertir aquests diners per al que realment s’ha d’invertir, que és millorar la xarxa de proveïment d’aigua evitant fuites”, en paraules de la primera edil.

L’alcaldessa ha destacat “el treball i l’esforç del regidor d’Obres, Pedro Adell, que ha estat damunt del projecte, ha aconseguit reduir els costos i permetrà canviar el tram en el qual s’han detectat més fuites d’aigua”.

Isabel Albalat ha explicat que “ens hem trobat a l’oposició fent vídeos d’aquestes fuites, sense que ens aportaren cap solució, quan sabien que almenys les fuites ja es produïen en 2014, llavors no feien vídeos i ara sí. Els veïns d’Albocàsser han de saber que des de 2008, quan es va produir l’actual concessió, desenes de milers d’euros no van anar a millorar el proveïment d’aigua sinó a altres dispendis”.

L’alcaldessa ha apuntat que l’Ajuntament, analitzades les necessitats de proveïment d’aigua, plantejarà a la Diputació noves inversions necessàries per a garantir el subministrament a la localitat i al centre penitenciari i optimitzar els recursos.