El PSPV de la Diputació exigeix al Consell que active mesures urgents contra la despoblació

88
PUBLICITAT

Benjamín Escriche reclama la reversió de les retallades i el restabliment de la Direcció General Antidespoblació a la província

El grup socialista de la Diputació de Castelló defensarà en el ple de juliol, convocat per a aquest dimarts, una proposta d’acord per a exigir al Consell de Carlos Mazón que complisca íntegrament amb la llei de lluita contra la despoblació i “passe de la inacció a mesures concretes i urgents”.

El diputat provincial Benjamín Escriche ha instat les altres formacions representades al Palau dels Aules a donar suport a aquesta iniciativa advocant en la necessitat “de protegir la singularitat de les comarques de Castelló”, la qual cosa implica “defensar i reclamar davant la resta d’institucions un compromís polític ferm per a abordar el greu problema de la despoblació a l’interior de la província”.

La moció presentada pel PSPV i signada pel portaveu Samuel Falomir demana que s’asseguren els estudis de secundària a les zones de l’interior per a evitar que els joves hagen de desplaçar-se a altres localitats o, pitjor encara, abandonar els seus estudis. Es proposa, a més a més, el desenvolupament de programes d’ocupació especialment adreçats a dones i joves d’àrees rurals, els qui enfronten majors dificultats per a trobar treball. “És crucial que aquests programes es focalitzen en els qui més ho necessiten”, destaca Escriche.

El diputat per Segorbe també defensarà iniciatives per a evitar l’exclusió financera. Per a això proposa la renovació de la mesura impulsada pel president Ximo Puig d’expandir la xarxa de caixers automàtics a tots els municipis xicotets. En l’àmbit dels serveis socials, els socialistes reclamen al Consell l’execució de les obres del Pla Convivint, amb projectes actualment paralitzats a Montanejos, Albocàsser, Altura, Soneja i Traiguera, així com garantir el dret a l’assistència farmacèutica.

El PSPV plantejarà al PP de Marta Barrachina un canvi d’actitud: “han de deixar de boicotejar per raons purament partidistes totes les iniciatives que arriben de l’oposició i que siguen beneficioses per als veïns”.

En aquest sentit, Benjamín Escriche subratlla que en matèria de despoblació només cap la unitat, i que Castelló ha d’exigir la reversió de totes les retallades en polítiques de repte demogràfic, garantir la igualtat i el benestar de tota la ciutadania, independentment del seu lloc de residència, i restablir la Direcció General Antidespoblació amb seu a Castelló, l’eliminació de la qual va ser una de les primeres decisions de Mazón que va afectar negativament la província.