El PSPV denuncia que el Consell exclou dels programes d’ocupació per a joves al 80% dels ajuntaments de Castelló

175
PUBLICITAT

La diputada autonòmica Rocío Ibáñez acusa al PP d’arraconar els municipis més menuts i cita l’Alt Millars com a comarca sense cap lloc de treball

El PSPV de Castelló ha denunciat que el Consell del PP ha deixat fora dels programes d’ocupació jove Empuju i Emcuju (Explus) al 80 per cent dels ajuntaments de la província, 110 de 135. La diputada a les Corts Rocío Ibáñez critica que “les retallades de Mazón en matèria d’ocupació continuen acarnissant-se amb el col·lectiu jove i les dones” i lamenta que “la majoria de municipis afectats siguen xicotets i amb poca capacitat tècnica”.

“Una volta més, Mazón, amb les seues tisores, arracona Castelló i els municipis més xicotets”, ha considerat la diputada socialista a les Corts Rocío Ibáñez. Ha censurat la “insensibilitat” del president de la Generalitat per retallar fons destinats a donar una primera experiència laboral a la gent jove. “Eixos diners, ara, sabem que es destinen a campanyes d’autopromoció”, indica. “A nivell de la Comunitat Valenciana, la retallada és del 60%, però a Castelló és encara major, la qual cosa demostra un menyspreu particular cap a la nostra província”, afegeix.

La diputada d’Altura defensa que, programes com Empuju, “han donat molt de moviment als ajuntaments amb menys personal” i ara, es queixa, “se’ns deixa sense cap alternativa”. En el cas de l’Alt Millars, la comarca menys poblada de la província, no s’ha assignat cap lloc de treball en cap administració. “Amb aquestes retallades injustificades, Mazón està deixant desprotegits als municipis que més suport necessiten i expulsant als joves de les seues localitats”.

La parlamentària socialista exigeix explicacions tant a Carlos Mazón com al conseller Rovira perquè aclarisquen els motius darrere d’aquestes retallades i que donen la cara davant els joves i els ajuntaments afectats.