El Museu de la Valltorta, protagonista dels diàlegs culturals d’estiu

131
PUBLICITAT

L’activitat posarà en relleu el divendres les connexions entre l’art contemporani i el rupestre

El Museu de la Valltorta i el Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés (MACVAC) duran a terme aquest divendres l’activitat col·laborativa ‘Dialoguem, de la prehistòria a la contemporaneitat’. Els dos espais que participants són el MACVAC i l’abric del Castell. Es tracta d’intercanviar experiències entre l’art contemporani amb l’art rupestre d’estil esquemàtic a partir de la mirada de l’espectador.

L’activitat començarà a les 17 hores en el MACVAC, on es farà una introducció sobre com mirar l’art contemporani, seguida d’una visita comentada a sis obres seleccionades de la col·lecció. Al finalitzar es desplaçaran a l’abric del Castell, ubicat baix del castell del municipi, on es farà una visita guiada al panell de pintures rupestres. En finalitzar seran els propis participants qui conversen arran de l’experiència. Aquesta activitat complementa l’activitat del divendres del festival Arc Clàssica, un cicle de concerts al MACVAC.

L’abric del Castell està inclòs dins del Pla de Posada en Valor de l’Art Rupestre i es visita l’últim dissabte de mes. L’any passat, l’alumnat de l’IES de Vilafranca va visitar el museu d’art Contemporani (MACVAC) i l’abric del Castell, context en el qual se situa la iniciativa del disseny de l’activitat. Aquest divendres es farà una prova pilot per dissenyar la proposta que es pensa incloure en el futur dins de l’oferta d’activitats didàctiques per als estudiants.