El Consorci Provincial de Bombers millora la capacitat de resposta en inundacions o riuades

145
PUBLICITAT
  • La formació, dirigida a la totalitat dels bombers professionals, ha incidit en el rescat de persones en aigües en moviment com les que es poden ocasionar en èpoques de fortes pluges

El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló millora la capacitat de resposta en possibles intervencions a realitzar en inundacions o riuades . Dirigit a la totalitat de bombers professionals, s’ha dut a terme un curs de formació en progressió i seguretat en aigües vives amb l’objectiu de “millorar la capacitat de resposta a l’hora d’intervindre en actuacions que requerixen del rescat de persones en aigües en moviment com a inundacions o riuades, posant l’accent principalment en rescats en èpoques de fortes pluges”.

Així ho ha explicat el diputat de Bombers, David Vicente, qui ha ressaltat la importància de celebrar este curs formatiu que ha consistit en 10 jornades teoricopràctiques. “És molt important que els bombers de la institució provincial estiguen preparats per a fer front a esta mena d’actuacions que puguen donar-se en qualsevol part de la província i en qualsevol moment de l’any”, ha expressat el diputat provincial.

D’esta manera, durant el curs, que s’ha celebrat en la localitat de Montanejos, s’ha impartit la formació dirigida a la totalitat de bombers professionals del Consorci en horari remunerat fora de guàrdia. En la formació s’ha posat en pràctica tècniques de progressió i seguretat a aplicar en les possibles intervencions a realitzar en aigües vives com les que es puguen produir en qualsevol dels rius i barrancs que discorren per la nostra província, especialment en rescats en èpoques de fortes pluges.

David Vicente ha ressaltat que estes pràctiques formatives s’han realitzat amb el nou equipament de rescat en aigües braves que el Consorci Provincial ha adquirit recentment i amb el qual ja compten tots els 4 parcs de bombers professionals. “Fins ara, este material específic es disposava únicament en la Unitat de Rescat Aquàtic (URA)”, ha destacat el diputat provincial.

Cal tindre en compte que, a vegades, coincidixen diverses situacions de rescats en els quals, per simultaneïtat o per tipologia, no són atesos pel URA. D’això, la importància d’esta mena de formació perquè puguen actuar les dotacions de bombers de guàrdia en qualsevol dels parcs.

Amb tot, es tracta de millorar la resposta i la seguretat de tots els bombers davant situacions de rescats diversos com per exemple en els episodis de DANA que patix regularment la província, millorant la formació de tota la plantilla tant en l’eficàcia de la intervenció com en la seguretat dels intervinents.