El PP de Benassal demana a Educació que mantinga l’aula de Primària

146
Benassal Marta Pitarch i María Esteve
PUBLICITAT

La portaveu del PP a Benassal, Marta Pitarch, s’entrevista amb la directora territorial d’Educació, María Esteve, per a evitar la supressió de la classe anunciada pel Consell

El Partit Popular de Benassal s’ha reunit amb la direcció territorial d’Educació amb l’objectiu de conéixer de primera mà el procediment obert pel Consell per a determinar el nombre d’aules en el curs 2024-25 i defendre la conservació de l’aula de Primària que s’ha previst suprimir en el CEIP Alcalde Fabregat. “La seua continuïtat és necessària perquè l’educació és garantia de futur per al nostre poble”, considera.

Ho ha fet la seua portaveu, Marta Pitarch, qui s’ha entrevistat amb la directora territorial d’Educació, María Esteve, per a posar en valor les al·legacions aprovades pel Consell Escolar el passat 21 de maig pel centre educatiu. “Mantindre este aula de Primària és necessari, perquè amb això assegurem docents, facilitem la implementació de les metodologies oportunes i oferim als alumnes l’educació especialitzada que mereixen”, ha indicat. “Estic convençuda de la sensibilitat del Consell per a escoltar el nostre poble”, ha considerat.

Pitarch ha remarcat com a necessari assegurar este aula en el CEIP Alcalde Fabregat perquè “som un poble amb elevat risc de despoblació que l’últim que desitja és tancar aules en el centre educatiu. El que volem és créixer perquè a Benassal hi ha oportunitats i futur”, segons ha manifestat la regidora.

Per este motiu, explica la portaveu del PP, “confiem que el Consell atenga les nostres demandes”. Perquè tal com relaten les al·legacions del Consell Escolar Municipal, el tancament de l’aula comportaria una reducció en el nombre de docents i un problema per a aplicar metodologies que afavorisquen una major qualitat de l’educació. El col·legi no està catalogat com a Col·legi Rural Agrupat i “això ens situa en desavantatge”. Hi ha una major itinerància docent i en el cas de veure’s suprimida l’aula, l’alumnat de sext hauria de compartir espai amb els estudiants del curs inferior, i això dificultaria la transició curricular cap a l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria.

“Treballarem braç a braç amb el Consell perquè sabem que esta proposta encara no està tancada i el nostre desig és col·laborar i defendre els interessos de les famílies de Benassal. Per a això som els seus representants públics”, ha considerat la regidora del PP.