Benassal celebra un Sant Cristòfol multitudinari

166
PUBLICITAT
  • S’ha recuperat la benedicció a l’aigua de la Font d’En Segures, perduda de fa dècades

L’ermita de Sant Cristòfol de Benassal, elevada a més de mil metres en el cim de la muntanya Montcàtil, ha rebut aquest matí la visita de més de mil persones que han complit amb la tradició per a venerar al patró de la localitat. Una romeria que partia des del municipi ha arribat fins a l’ermitori al voltant de les 12h, marcada per l’elevada participació en un dilluns festiu en la localitat. Persones de totes les edats han venerat a Sant Cristòfol i, tal com marca el costum d’aquesta festivitat, han cantat els ‘goigs’ i també han obtingut la seua ‘prima’ beneïda entre les més de dos mil que es van fornar la setmana passada. L’alcaldessa de Benassal, Elia García, ha agraït als majorals la seua incansable i desinteressada labor perquè tots els actes hagen sigut un èxit.

La romeria ha partit a les 9h des de l’església parroquial, on el repic de campanes donava inici. La ‘rècua’, formada per 5 cavalls engalanats, han transportat fins a Sant Cristòfol les primes, seguint la processó que encapçalaven els característics quatre pendons i la Majoralia de Sant Cristòfol local. La primera parada ha sigut a la Font d’En Segures, on s’han beneït les seues aigües en un antic costum que s’ha recuperat enguany. Després d’aquest primer acte, la romeria s’ha traslladat fins a Sant Libori, on ja s’ha cantat el ‘O Vere Déus’.

De la Font d’En Segures fins a Sant Cristòfol. La rècua ha encapçalat el trasllat i, després d’ella, han arribat pendons i centenars d’assistents cap al cim, on ha continuat el dia amb el cant dels ‘goigs’, la missa en honor a Sant Cristòfol i el repartiment de la ‘prima’.

  • Festes de Sant Cristòfol

Benassal ha viscut un intens cap de setmana en el qual ha destacat el programa taurí, la música en directe, activitats infantils i els actes en honor al patró. D’aquesta manera, el dissabte pel matí donaven inici els festejos en el municipi amb jocs per a xiquets i xiquetes. El ‘ball pla’ tancarà la programació per Sant Cristòfol en la Plaça Espanya i la música de la banda de música Font d’En Segures amenitzant la dansa tradicional.