El GAL Maestrat Plana Alta i l’UJI convoquen 16 beques per a potenciar el desenvolupament rural

218
PUBLICITAT

Estan dirigides a alumnat universitari per tal de promoure la recerca de solucions a la despoblació

El Grup d’Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta i la Universitat Jaume I han impulsat la convocatòria per a concedir 16 noves beques universitàries enguany per a atraure coneixement científic al seu territori rural. Així, ja s’ha publicat la convocatòria per la qual el Vicerectorat de Cultura, Llengües i Societat i el GAL Maestrat Plana Alta posen en marxa la tercera edició de beques ‘Enclau–UJI’ per a la realització de Treballs Final de Grau per al curs acadèmic 2023-2024.

Són 16 beques dins del programa d’extensió universitària per a treballs orientats cap a algun dels municipis que integren el GAL Maestrat Plana Alta. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure que l’alumnat treballe en l’anàlisi i la cerca de solucions als problemes de l’entorn rural, al mateix temps que considere els pobles de l’interior de Castelló com un lloc d’oportunitats en el qual desenvolupar el seu futur professional.

L’objectiu de les beques és contribuir a fixar la mirada de l’estudiantat en la ruralitat en plantejar l’anàlisi de situacions, la resolució de problemes i la proposició de projectes. Podrà beneficiar-se d’aquestes beques l’alumnat que estiga matriculat o realitzant en l’UJI el treball de final de grau (TFG) en el curs acadèmic 2023-2024 vinculat al territori rural. Les persones interessades poden presentar les seues propostes fins al 27 de febrer.

El TFG defensat haurà d’aconseguir una nota mínima d’aprovat en el mateix curs en el qual l’estudiant sol·licita la beca i haurà de publicar-lo en obert per a consulta en el repositori de la Biblioteca de l’UJI. Així mateix, la comissió de valoració mixta avaluarà l’adequació del treball defensat al projecte presentat.

El president del GAL Maestrat Plana Alta, Domingo Giner, ha explicat que “volem aprofitar el talent dels joves universitaris per a ajudar-nos a generar ocupació i fixar la població en l’entorn rural”. “Volem continuar enfortint aquesta aliança amb l’UJI perquè des del GAL estem convençuts que és fonamental llançar llum i coneixement a la nostra realitat, trobar noves maneres de veure les coses, aportar il·lusió i visibilitat al rural”, ha declarat.

GAL Maestrat Plana Alta va ser pioner a sumar esforços amb l’UJI en la creació d’aquestes beques a través del Programa de Extención Universitària de la universitat (PEU). Una trajectòria a la qual s’han sumat altres associacions i col·lectius que conjuminen més pobles de l’interior de Castelló. Aquesta línia de col·laboració amb la Universitat s’emmarca en el treball que realitza el GAL Maestrat Plana Alta per posicionar el seu territori rural com un lloc d’oportunitats i de futur. El grup està format per 24 municipis representats pels seus ajuntaments i altres 17 entitats