Més de 50 empreses van participen en els debats sobre transformació digital durant la trobada empresarial Digitalitza’t

198
PUBLICITAT

L’Oficina Acelera Pyme Rural de la Diputació de Castelló ha celebrat a Sant Joan de Moró la trobada empresarial «Digitalitza’t. L’esdeveniment tecnològic de les empreses de Castelló que ha comptat amb la participació de més de 50 pimes i persones autònomes de la província de Castelló.

La inauguració de la trobada va comptar amb la participació del diputat de Promoció Econòmica i Ceràmica, Vicente Pallarés, qui va destacar la importància de celebrar esta primera Fira Digital en un municipi de l’interior de la província i va posar en valor el servei gratuït en assessorament per a la transformació digital que està disponible a través de les Oficines Accelera Pime Rural.

La transformació digital de les empreses i autònoms ve acompanyada de fons europeus que afavoreixen aquests processos. Dins de l’àrea d’ajudes a la digitalització, Joaquín Catalán (OAPR), Óscar Membrado (Orbelgrupo) i Virginia Serrón (Esic Business & Marketing School) van informar sobre les ajudes existents en l’àmbit de consultoria de creixement de negoci i formació d’equips directius en transformació digital.

Quant l’avanç de les noves tecnologies en el camp de la creació web, Jordi Font de Mora (Grupoom), Marcos Pérez (Digital Square) i Mireia Ávila (Agencia Comboi) van debatre sobre disseny web i noves eines, disseny responsive, Mobile First, posicionament i noves tècniques o tendències.

En l’àrea de Màrqueting digital i xarxes socials per a millorar la presència en línia, Lluís Puig (Miraelpardalet), Verito Monetta (Plonik) i Beatriz Marín (Beatomik) van comentar les eines i tendències més actuals, Intel·ligència artificial, les mecàniques per a augmentar vendes i impactes en una marca i millores per a la presència en línia.

A més, els assistents van aprendre gràcies a Alejandro García (Nexta Digital Solutions), David Chiva (Wisclic) i Mario Blasco (Ciberprotege) que és imprescindible tindre un ERP (Enterprise Resource Planning) per a gestionar les activitats empresarials diàries i un bon proveïdor de desenvolupament de software segur, ja que és necessari conéixer els principals atacs als quals estan exposats els softwares i webs.

L’objectiu de les Oficines Acelera Pyme Rural (OAPR) és ajudar a les petites i mitjanes empreses de les zones rurals de Castelló a ser més competitives a través de l’ús de les eines TIC. Treballant directament amb les comunitats locals per a proporcionar-les les eines que necessiten per a tindre èxit amb les tecnologies digitals, oferint-los serveis de suport individualitzats i amplis programes de divulgació.