Arriba a Vilafranca la XXVI Marxa Homenatge als Maquis

337
PUBLICITAT

Aquest cap de setmana Vilafranca podrà gaudir de la XXVI edició de la Marxa Homenatge als Maquis, una marxa que va nàixer a Lleida amb el propòsit de donar a conéixer la història dels maquis als seus territoris. Totes les activitats de les jornades han estat organitzades per Col·lectiu A les Trinxeres, El Punt i Espai de Lliure Aprenentatge, i es portaran a terme a l’Alberg La Parreta, sent la primera vegada que es fan fora de Catalunya.

Les jornades s’inauguraran el divendres a les 22.00 h, i, després, es portarà a terme el teatre Masovera 1948. La Marxa continuarà el dissabte dia 17 de juny amb una ruta circular pel Mas de Guimerà i Les Alberedes de Portell i de Morella amb Raül González, i continuarà amb un dinar a l’Alberg. A la vesprada, Fèlix Edo i Elena Solanas presentaran els seus llibres El Guardià de Les Trufes i Florencio Pla, La Pastora, respectivament. En acabar, es farà un sopar i es podrà gaudir de l’actuació musical de Solk, de Vinarós i Gargamboig, de La Vall d’Alba.

L’endemà, la jornada començarà amb una taula rodona anomenada “Colonialisme o autonomia energètica? Decidim el futur de les nostres comarques” a càrrec de NO a la MAT, del Centre d’Estudis dels Ports i de la Plataforma Paisajes Teruel. En finalitzar, es farà una visita a les exposicions “Maquis”, amb fotografies de Jesús Monterde, i “La guerrilla de l’AGLA”. Finalment, les jornades acabaran amb un dinar i una cloenda.

Per a poder assistir a les activitats cal inscriure’s enviant un correu a infotrinx@nodo50.org .