Benassal analitzarà la nova ruralitat amb les I Jornades de Cultura Rural

282
Cartell oficial de les Jornades de Cultura Rural de Benassal
PUBLICITAT

El cap de setmana del 24, 25 i 26 de març, a Benassal es celebraran les primeres Jornades de Cultura Rural amb multitud d’actes que posaran el focus en la vida rural i les dificultats i oportunitats que presenta en l’actualitat. La nova ruralitat entra en escena a Benassal. Del divendres al diumenge hi haurà torn per assistir a xarrades, taules rodones, col·loquis, presentacions d’audiovisuals o participar en diferents rutes culturals per Benassal. La jornada s’emmarca en la consecució d’uns objectius definits com la transmissió de la memòria i els valors rurals a les noves generacions o l’anàlisi de les dificultats existents per mantenir les activitats agrícoles i ramaderes i la reflexió sobre possibles alternatives de futur.

El divendres 24 comencen les Jornades amb activitats orientades per a l’alumnat del CEIP Alcalde Fabregat i de l’IES Pere-Enric Barreda i Edo. Hi haurà una xarrada, un visionat d’un documental i una varietat de tallers, que finalitzarà amb la visita al Museu de la Vida Rural. El dissabte és el dia que engloba el gros de les activitats plantejades, totes al saló d’actes de Cajamar. Comunicacions, col·loquis, audiovisuals o dos taules rodones seran plats principals d’una jornada que finalitzarà amb la posada en comú de conclusions per part de les assistents.

Pel que fa al diumenge, a partir de les 10.30h es podrà participar en tres rutes diferents: Ruta dels bombardeigs, El forn de Dalt i el Museu de Teresita Pascual o La Torre de la Presó. L’Associació Cultural Benassal XXI és l’entitat organitzadora de l’acte, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Benassal, de l’Oficina de Turisme local i de la Generalitat Valenciana.