Albocàsser mostra la seva ferma condemna al masclisme en el cicle d’accions pel 25N

590
Concentració a les portes de l'Ajuntament d'Albocàsser.
PUBLICITAT

L’elevada participació en tots els actes organitzats per l’Ajuntament d’Albocàsser, en col·laboració amb la Mancomunitat Alt Maestrat i el CDR Alt Maestrat, ha mostrat la cara més reivindicativa d’Albocàsser de cara a la lluita contra la violència de gènere. El mateix divendres, a les 12h, es va realitzar una lectura de manifest a les portes de l’Ajuntament amb una àmplia representació d’organismes i associacions locals. Així, durant la concentració es van exhibir pancartes amb missatges de condemna al masclisme realitzats en una activitat prèvia organitzada pel Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat. El CEIP Joan de Brusca va proposar, aquest matí, la decoració d’un parc amb motius i dissenys relacionats amb la violència de gènere.


El mateix divendres es van organitzar dos tallers de ‘perreo’ feminista en l’institut d’Albocàsser. L’objectiu era dotar a la joventut d’eines d’anàlisi crítica feminista per a identificar els missatges i actituds masclistes que es donen en la música, en altres expressions culturals i en situacions relacionades amb el ball. Coral Herrera, escriptora, investigadora, professora i comunicadora feminista espanyola coneguda per la seva anàlisi i crítica de l’amor romàntic, va protagonitzar durant la vesprada del dissabte 26 la conferència ‘Estimar és cuidar: Eines per a estimar bé’ a l’Auditori d’Albocàsser. Desenes de persones van assistir a l’esdeveniment amb el qual es va tancar el cicle 25N a Albocàsser, que es recordarà per la ferma condemna al masclisme mostrada per un poble involucrat pel canvi social i l’erradicació de la violència contra les dones.
 
Les accions a Albocàsser van començar setmanes abans del 25N. Concretament, amb xerrades a joves de l’institut d’Albocàsser dutes a terme per l’agent d’igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat. En aquestes sessions s’informava dels recursos locals, autonòmics i nacionals en matèria de violència de gènere així com context cultural sobre l’origen del 25N i les construccions socioculturals de gènere. A més, el dimarts 22 es va realitzar un cafè-tertúlia en el Bar Pedro d’Albocàsser, una idea promoguda per la Mancomunitat i el Centre Dona Rural de Sant Mateu. Allí, les participants van reflexionar sobre com la violència masclista és present en la societat, manifestant-se en comportaments i actituds que són necessàries d’erradicar.