Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella
Un equip del Grup de Biologia Evolutiva de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) realitza una nova campanya en els jaciments de dinosaures de Morella. En aquesta ocasió, treballaran la zona del Mas de Romeu on han aparegut diverses petjades. D’aquesta manera, la campanya compta amb el suport de l’ajuntament de Morella i una vegada finalitzen els estudis i treballs paleontològics, treballarà perquè siga visitable.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha visitat avui el jaciment del Mas de Romeu on l’equip treballa en la recuperació de les petjades descobertes. Aquestes estan situades en una zona a pocs quilòmetres del nucli urbà i que ofereix vistes de la ciutat. Així, es converteix en un espai amb molt de potencial per a visitar el jaciment amb rutes senderistes o altres maneres de donar-lo a conéixer.
Rhamsés ha destacat que “aquesta troballa mostra, una vegada més, el patrimoni paleontològic de Morella i tota la comarca dels Ports amb molt de potencial i on encara queden restes per trobar”. L’edil ha explicat que “ja fa uns anys es va realitzar una campanya en aquesta zona del Mas de Romeu on van trobar més de 80 ossos”. Rhamsés ha aprofitat per a “agrair el treball de l’equip de paleontologia i d’excavació, així com als propietaris dels terrenys per la seua col·laboració i implicació en aquest projecte”.
L’aparició de restes de dinosaures és relativament freqüent en les explotacions d’argila properes a la localitat de Morella. Aquestes restes pertanyen a la fauna que va habitar aquesta zona fa uns 125 milions d’anys i la seva presència es detecta a través dels controls paleontològics que es desenvolupen en aquestes explotacions.