La base d’Emergències de Tírig adquireix la plena compatibilitat aèria del seu heliport

687
PUBLICITAT

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, visità ahir junt amb el subdirector d’Emergències, Jorge Suárez, la base aèria de Tírig. Aquesta infraestructura ha adquirit la plena compatibilitat aèria del seu heliport, després de disposar d’un marc estable amb l’autorització definitiva de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

José María Ángel ha explicat que amb esta autorització “es tanca un procés que es remunta a l’any 2008 i permet a l’heliport de Tírig no estar subjecte a autoritzacions temporals”, destacant que “la infraestructura ha hagut de passar una sèrie d’inspeccions tècniques i ajustar-se a totes les exigències de seguretat i navegació aèria”.

El secretari autonòmic ha ressaltat la importància d’aquesta base a causa de la seua situació estratègica al nord de la província de Castelló i la versatilitat de la unitat helitransportada que realitza tant serveis d’extinció d’incendis forestals, rescats, salvament, accidents i altres missions humanitàries.

Per altra banda cal recordar que en la base aèria d’Emergències de Tírig s’han portat a terme diverses obres de millora que han finalitzat recentment. Una de les principals novetats del projecte de millora ha sigut la posada en marxa d’un nou gimnàs per a facilitar l’entrenament de les unitats desplaçades a l’heliport.

A més, des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències han remarcat que s’ha conferit a la base aèria de Tírig la plena compatibilitat aèria per la gran qualitat de les seues instal·lacions, les quals han superat les inspeccions tècniques definitives de seguretat i navegació aèria.