L’art, l’astrologia, la història i les “ueles” inunden l’Alt Maestrat d’activitats este cap de setmana

1010
PUBLICITAT

Nota de premsa d’Alt Maestrat Human Land

– El cel nocturn del Maestrat mostrarà els seus secrets

Descobrir els tresors que guarden els pobles de l’Alt Maestrat sempre ha sigut un atractiu turístic i local. La història que acompanya la zona és tant completa que historiadors i guies han d’ajudar a contar-la. Així, castells, muralles o coves han quedat al descobert i s’han convertit en un punt central de les mirades dels turistes. Però, tot i que la part terrenal ha quedat en gran part investigada i contada, a Benassal volen alçar el cap i mirar cap a una dimensió encara ben desconeguda: el cel nocturn. El divendres 8 de juliol, a les 22h, s’iniciarà una activitat en grup per a gaudir d’una nit màgica acompanyada dels astres. Amb un telescopi i ferramentes especialitzades, cap secret que amaga el cel de l’Alt Maestrat quedarà en silenci.

– Les “ueles” del Maestrat seran unes de les protagonistes

Posar en valor tot allò que enriqueix els pobles de l’Alt Maestrat és ja una necessitat en cada programa d’activitats setmanal. S’ha parlat de trobades històriques, ciència i grans talents, però encara queda una joia per posar en valor, les “ueles”. L’Ajuntament d’Albocàsser i la Mancomunitat Alt Maestrat han posat en marxa esta iniciativa que se celebrarà este divendres 8 de juliol de les 18h fins a les 19h. D’aquesta manera, es podrà recordar a les dones que han fet història en l’Alt Maestrat i es recuperarà una memòria que no pot quedar oblidada.

– La pintura inundarà els carrers del Maestrat

Diferents tipus de pintura destacaran este cap de setmana per tot l’Alt Maestrat, dissabte història en mà i diumenge pinzell en mà. I és que, històricament, l’art rupestre és una de les raons que fan del Maestrat una zona màgica amb un passat tan complet i extens que milers i milers de turistes no s’ho poden perdre. Per això, el Museu de la Valltorta organitza este dissabte 9 de juliol a les 16.30h una trobada en la plaça de l’Ajuntament d’Albocàsser per a visitar i conéixer de primera mà l’Abric Centellés. Un lloc que et transporta al passat amb les seues parets repletes de pintures prehistòriques i que reflexa l’imaginari i la humanitat del Maestrat d’un dels passats més llunyans.

L’art més plàstic també farà presència este diumenge 10 de juliol pels carrers del nucli urbà de Benassal. A les 10h s’iniciarà el concurs de pintura ràpida Teresita Pascual que convida a tots els ciutadans i visitants a participar i mostrar la seua tècnica amb el pinzell.

– Les visites guiades pels pobles sempre són clau en Culla, Benassal, Catí i Ares.

La posada en valor de la història, la cultura i la gastronomia dels pobles de l’Alt Maestrat no seria possible sense les visites guiades que fan que cada setmana arriben turistes de totes les parts per gaudir de la zona.

A Benassal, l’Oficina de Turisme oferirà este cap de setmana diferents activitats per a conéixer de prop el poble. Este divendres a les 17h s’iniciarà una visita a la Microreserva Del Rivet, dissabte a les 12h al nucli històric de Benassal i diumenge a les 12h una segona visita a la Microreserva.

Els visitants també inundaran els estrets carrers de la històrica i màgica Culla, poble galardonat com un dels més bonics de tota Espanya amb llocs emblemàtics com el Castell o la Carrasca. També, tot aquell que s’aprope a la Casa de la Cultura de Culla este dissabte 9 de juliol de les 12h fins a les 20h, podrà viure de primera mà la inauguració de la nova marca de cervesa artesanal de Culla, Cullana.

Catí i Ares tampoc es queden enrere i es preparen ja per a rebre turistes que arribaran atrets pels tresors d’estos dos pobles de l’Alt Maestrat. El primer d’ells, per la seua Capilla de la Comunió, l’antic Ajuntament de Catí i sobre tot, per la seua gastronomia. A Ares també s’espera que la seua Cova Remígia, el Cingle de la Mola Remígia i les seues figures d’art rupestre declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO siguen popularment, com ja és costum, visitats.