El Govern ultima un conveni amb la Diputació de Castelló que contempla una inversió de 600.000 euros per a crear un HUB rural enfront de la despoblació

657
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat que la institució i el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) estan ultimant la redacció del conveni que permetrà posar en marxa aquest mateix any un HUB d’Innovació Rural en el territori de la província de Castelló, en el qual el Govern d’Espanya invertirà al voltant de 600.000 euros. Segons les previsions amb les quals treballa la secretaria general per al Repte Demogràfic, la seua proposta definitiva serà remesa a la Diputació en qüestió de dies perquè puga ser sotmesa a la consideració del ple una vegada que els serveis jurídics donen la seua conformitat. L’objectiu és que l’aprovació es produïsca al començament de la primavera perquè la creació del HUB tire caminar immediatament perquè els Pressupostos Generals de l’Estat de 2022 contemplen la partida necessària per a la seua implementació.

Martí ha destacat que «estem davant un projecte pilot a Espanya pensat per a fer front al problema de la despoblació, que tindrà quatre anys de vigència i es desenvoluparà en una o dues comarques, una iniciativa en els resultats de la qual el Govern té posades moltes esperances de cara a la seua possible reproducció en altres zones del territori nacional».

El president considera que «estem davant una gran notícia perquè esperem que el HUB tinga conseqüències econòmiques positives per al nostre territori i perquè posa de manifest que entre tots hem aconseguit que el Govern d’Espanya haja identificat a la província de Castelló com una de les més afectades pel problema de la despoblació.

Projectes innovadors

Abundant en l’assumpte, el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha assenyalat que «el que es pretén és coadjuvar a la generació de projectes innovadors en el medi rural d’interior vinculats a l’emprenedoria que tinguen capacitat per a generar activitat econòmica, crear llocs de treball i fixar població al territori».

«Un procés», explica Pérez, «en el qual resultarà determinant l’opinió de les persones que resideixen en el territori, que són els qui el coneixen amb detall i saben quines són les seues mancances, necessitats i potencialitats».