Vistabella aprova un pressupost de 900.000 euros per a 2022

659
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Vistabella ha fet públic el pressupost marcat per al 2022, el qual ascendeix a 899.269,24 euros. La suma destinada pel consistori és àmpliament superior a la dels anys anteriors, fet condicionat per la subvenció rebuda del pla Reconstruïm Pobles, amb un total de 280.000 euros atorgats per la Vicepresidència Segona de la Generalitat Valenciana. “Aquesta ajuda ens permet encarar un dels projectes més ambiciosos de la legislatura, la construcció d’un alberg municipal”, ha explicat Jordi Alcon, alcalde de Vistabella, qui ha afegit que “es construirà en l’antiga casa del rector, que està en desús. D’aquesta manera, el nostre propòsit també és recuperar un edifici històric del poble i donar-li una nova vida”.

Així doncs, un altre projecte que finalitzarà enguany serà la rehabilitació de les quatre campanes que formen part del campanar de l’Església Parroquial L’Assumpció. Tres d’elles van ser restaurades a la fi del 2021, i per a completar l’obra global s’han destinat 12.000 euros per a la quarta. Així, els comptes del 2022 seran els encarregats d’equipar totalment el gimnàs municipal, amb una aportació de 5.000 euros. “En la planificació anual també hem tingut en compte el futur de la comarca, i és per això que hem ampliat la nostra aportació a la Mancomunitat del Penyagolosa. Al costat dels altres pobles veïns, hem passat d’aportar un euro per veí a fer-lo amb deu euros”, ha anunciat el primer edil.

En els comptes municipals també s’han reservat diferents quanties destinades a línies de subvencions directes per als veïns i les veïnes. Així doncs, pròximament es publicaran les bases d’una línia dedicada a la rehabilitació de façanes del nucli urbà, amb una suma total de 5.000 euros. “És la primera vegada que des de l’Ajuntament s’anuncien ajudes d’aquest tipus. Volem, a poc a poc, millorar les cases del nucli urbà i ajudar-los a millorar la seua imatge”, ha expressat Alcon. D’altra banda, també s’obrirà una altra línia de subvencions els receptors de les quals podran ser les associacions culturals de la localitat, “per a finançar i donar-los una espenta econòmica a tots els projectes que tinguen al cap”, ha admès l’alcalde.

Així mateix, cal indicar que degut al canvi en l’ordenança del pla d’obres de la Diputació de Castelló del qual Vistabella rebrà 290.500 euros, “aquest no s’ha pogut incorporar encara al pressupost” ha assenyalat Alcon qui ha afirmat que “en breu el consistori aprovarà els projectes a sol·licitar”.