La Diputació avança en la redacció del primer Pla de Joventut de la província amb el diagnòstic de les preocupacions i necessitats de la gent jove

512
Lluïsa Monferrer en una reunió la vicepresidenta Patrícia Puerta
PUBLICITAT

Nota de premsa Diputació de Castelló

  • La diputada de Joventut, Lluïsa Monferrer, s’ha marcat com a objectiu que el document s’aprove abans d’acabar l’any
  • El document busca articular una sèrie d’accions que milloren les condicions de vida de les persones joves de Castelló

Una de les metes que s’ha marcat la diputada de Joventut, Lluïsa Monferrer, per al present exercici és la redacció i aprovació del primer Pla de Joventut a nivell provincial de la història. La maquinària ja està en marxa i ha començat, segons ha explicat Monferrer, per la fase de diagnòstic i definició de les actuacions que articularan l’estratègia definitiva.

La voluntat de la diputada és comptar amb un document que fixe el full de ruta de l’àrea per als pròxims anys i que servisca de brúixola per al desplegament, per primera vegada en la institució, de polítiques de joventut que milloren les condicions de vida i amplien la participació de les persones joves en la societat. Lluïsa Monferrer també ha mostrat la seua aspiració d’ampliar competències en els pròxims anys “perquè tenim encara molt a fer”.

Aquesta primera etapa s’està centrant en treball intern, amb reunions de la pròpia diputada amb els diferents departaments que conformen la Diputació Provincial sota l’objectiu d’analitzar totes les accions planificades des les Aules dirigides a joves i detectar les seues possibles mancances. “Són molts els recursos que destinem a la joventut des de totes les àrees provincials però mai s’ha plantejat si de veritat funcionen o com es poden millorar o ampliar. Amb el nou pla eixirem de dubtes”, ha expressat Monferrer.

La diputada ha confirmat que el treball de diagnòstic continuarà durant els pròxims mesos amb una segona fase “en què es contactarà amb els pobles per a fer una radiografia exhaustiva de l’estat del món associatiu castellonenc, les seues necessitat, les infraestructures que disposen i les polítiques promogudes pels pobles. Amb les dades recopilades, seguidament, es plantejaran accions que ajuden a créixer als col·lectius i ampliar el suport dels ajuntaments a la gent més jove”.