La Mata diu no a l’Alta Tensió

1214
PUBLICITAT

Els veïns i veïnes de La Mata van eixir ahir al carrer per a escenificar el futur de la localitat si, finament, passa per la localitat la línia de molt alta tensió (MAT), projectada per a ser construïda a 400 metres del poble. Quin és eixe futur? El veïns i veïnes abandonant la localitat.

Tant el veïnat com el consistori s’han organitzat i preparen accions per a mostrar enèrgicament el seu rebuig a la proposta de Forestalia d’instal·lar una línia d’evacuació de molt alta tensió enfront de la Mata. Aquesta línia formaria part del projecte de parcs eòlics del Maestrazgo de Terol.

Des de la localitat, en un comunicat enviat, s’ha fet saber que “la població no està disposada a acceptar el projecte que suposaria la mort del poble. La instal·lació d’aquesta línia d’evacuació no permetrà el desenvolupament saludable de cap mena de vida (ni animal ni vegetal) en l’àrea que aquesta afecte (sota les línies i 400 m a banda i banda dels fils); les repercussions sobre la salut serien extremament greus. Això implica que les granges, l’economia principal del poble, haurien d’abandonar la seva activitat, per no parlar dels habitants que hauran de desallotjar els masos on viuen ni de la destrossa del medi ambient i del paisatge de la vila”.

L’acció veïnal, amb maletes i tot l’equipatge preparat per tal d’abandonar la localitat, va finalitzar amb la lectura d’un manifest reivindicatiu dient NO a la MAT, en el que han assegurat que “La Mata està viva, creix, neixen xiquets i xiquetes que volen gaudir del mateix paisatge que els seus iaios i iaies van tindre” i “perquè volem viure en pau, perquè volem ser respectats com a persones humanes dignes i sobiranes, diem NO a Forestalia i els seus monstres de ferro”.