El Col·legi de Metges de Castelló demana a Sanitat mesures més restrictives

397
COMCAS
PUBLICITAT

La corporació denuncia el desconeixement per Societats Científiques i Col·legis de Metges del pla de vacunació

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) considera que davant l’alarmant repunt de nombre de pacients ingressats per la Covid-19 que amenaça amb col·lapsar els serveis d’atenció primària en els centres de salut, les urgències i serveis de vigilància intensiva dels hospitals de la província, cal que des de la Conselleria de Sanitat Universal es posen en marxa mesures urgents que restringeixin al màxim els contactes socials, per a evitar que es propaguen els contagis.

Des del Col·legi de Metges de Castelló observen amb preocupació l’increment del nombre de ciutadans que requereixen hospitalització per a ser tractats d’aquesta malaltia, per això, a més de la restricció dels contactes, la corporació demana posar en marxa una estratègia de vacunació coordinada que permeti la protecció de tots els col·lectius de risc com més ràpid millor. Per a això, els metges i metgesses consideren que cal reforçar els efectius i recursos de l’atenció primària, les urgències, les UCI i els serveis de medicina interna, sempre amb l’assessorament dels col·lectius implicats, coneixedors de la realitat diària que es viu en aquests centres. Així mateix, reivindiquen que perquè Societats Científiques i Col·legis de Metges puguen aportar els seus coneixements cal conèixer els plans de la Conselleria de Sanitat.

El Col·legi de Metges de Castelló manifesta que, malgrat tot, encara hi ha temps d’actuar conjuntament i tractar de millorar un pla de vacunació que té molt a millorar per a aconseguir una major efectivitat i aconseguir complir amb els percentatges de vacunació fixats. Els professionals del col·lectiu expliquen que la vacuna és una eina important per a aconseguir frenar l’expansió de la Covid-19, per la qual cosa animen a tota la població a vacunar-se, al mateix temps que insisteixen en què es compleixin amb les mesures preventives de mantenir la distància de 2 metres, la rentada freqüent de mans i l’ús adequat de la mascareta.