Dijous dia 7 podria nevar a partir de 700 metres

1019
PUBLICITAT

El dia ha començat molt gelat a l’ interior de la província de Castelló, i no s’ha de perdre la guàrdia ja que la previsió és de més fred per a esta pròxima nit. I atenció perquè a partir de dijous tot indica, segons les previsions d’Aemet, que començaran les precipitacions en forma de neu a partir d’una cota de 500-600 metres. S’ha de tenir molta precaució.

Gelades a l’ interior. Mínimes avui en ºC:
Atzeneta del Maestrat: -5.4
Fredes: -4.4
Castellfort: -4.2
Vilafranca: -4.0
Morella: -3.1

I és que les baixes temperatures només han fet que començar, durant esta setmana degut a la circulació d’una massa atmosfèrica d’aire molt gelat hi haurà dies de molt de fred i amb precipitacions en forma de neu per gran part de l’ interior de la província de Castelló. Esta baixada de temperatures tan acusada es m’entindrà fins el 10 de gener segons l’ Agència Estatal de Meteorologia.

Es tracta, possiblement, de la setmana més gelada del que portem d’hivern i però s’han d’extremar les precaucions a tots els pobles de l’interior. Des del Centre de Coordinació d’ Emergències ja ho tenen tot preparat en cas d’actuació per a seguir el protocol necessari però a les poblacions on la baixada de temperatures serà més acusada s’han de tenir amb compte consells com aquests i establir mesures preventives en els seus respectius àmbits.

Les persones amb un grau major de dependència han d’estar preparades per a este episodi de neu i gelades així també, cal tenir amb compte l’ ús d’estufes i sistemes de calefacció.

La última hora per al dia 7 de gener hi haurà risc de nevades nivell groc a l’interior de Castelló. També s’aconsella no estacionar vehicles en zones amb afluència de desprendiments de neu a causa de les previsions meteorològiques de nevades per als pròxims dies.