La Diputació de Castelló adjudica el servei d’Educació Ambiental per a pobles de menys de 5.000 habitants per 977.000 euros

883
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Ignasi Garcia: “Donem suport al veïnat, comerços i associacions de les localitats més menudes perquè puguen separar bé els residus i en igualtat de condicions que a les zones urbanes”

La Diputació de Castelló ha aprovat hui l’adjudicació del nou servei d’Educació Ambiental per als municipis de menys de 5.000 habitants per un pressupost de 976.977,30 euros a les empreses Silvoturismo Mediterraneo, S.L. (Lot 1), SM Sistemas Medioambientales, S.L. (Lote2) i Instituto Imedes, S.L. (Lote 3).  El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha informat que la institució donarà així «suport a les famílies, als comerços i al teixit associatiu de les poblacions més menudes de la província perquè superem les dificultats que planteja la separació de residus i ho acabem fent de manera profitosa» alhora que «complim, per fi, amb les exigències de la legislació valenciana i europea al respecte».

El servei comptarà amb un total de 18 educadores i educadors ambientals que «jugaran un paper essencial» en l’assimilació de pautes de separació de la fracció orgànica de la brossa, amb la vista posada en l’exercici de 2021, quan les localitats que tenen encomanada la replega de residus a la Diputació de Castelló incorporaran també el contenidor marró.

Per això, Garcia ha subratllat la importància de la tasca que desenvoluparan les i els agents d’Educació Ambiental als pobles, que contribuiran a instaurar els hàbits necessaris per optimitzar el servei de recollida selectiva de la Diputació, «de manera que estiguem totes i tots en igualtat de condicions, tant si vivim a la ciutat com si residim a un poble».

«Per poder transformar una economia lineal i convertir-la en una de circular, cal també transformar la manera com ens relacionem amb els residus: els hem de reduir quan comprem, els hem de reutilitzar i els hem de separar adequadament per a reciclar-los. Les educadores i educadors ambientals de la Diputació, ens acompanyaran, especialment a la població adulta, per resoldre els dubtes quotidians al respecte», ha manifestat el diputat.

Garcia ha avançat també que, seguint les indicacions del Pla Integral de Residus (PIR) valencià, les accions d’intervenció directa amb la societat civil que contempla el nou contracte d’Educació Ambiental es complementaran, a partir de l’any que ve, amb el suport de l’àrea de Sostenibilitat de la Diputació als ajuntaments per a la redacció dels seus plans municipals de recollida de residus. «La llei ens obliga tant a grans com a menuts a gestionar de manera sostenible el servei de recollida de residus, que és competència municipal, a partir de 2021.

Per tant, amb l’objectiu de no deixar ningú enrere en la transició ecològica, encetarem  aquest nou servei amb què assessorem els consistoris i que potenciarà les accions individuals del veïnat», ha conclòs.