José Martí recolza la decisió de la FEMP de sol·licitar que les diputacions també siguen perceptores dels fons europeus

598
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

L’objectiu és que els pobles xicotets afectats per la despoblació, l’envelliment i la dispersió d’habitants no queden al marge del procés de reconstrucció de Castelló

El president de la Diputació, José Martí, celebra la decisió de la comissió de diputacions, cabildos i consells insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) de sol·licitar al Govern d’Espanya que les diputacions també siguen perceptores dels recursos europeus que arribaran a Espanya per a fer front a la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19. Així s’explicita en la resolució aprovada aquest matí en la reunió telemàtica de presidents.

El text aprovat recorda que a Espanya hi ha 7.718 municipis de menys de 20.000 habitants, que són assistits permanentment per les diputacions provincials, capítols i consells insulars, una labor solidària de cooperació i col·laboració que es presta de manera especial als quals compten amb menys recursos tecnològics, personals i pressupostaris i que, en la majoria dels casos, pateixen a més els reptes demogràfics de la despoblació, l’envelliment i la dispersió poblacional.

José Martí ha mostrat la seua “satisfacció” per la decisió adoptada perquè “en la Diputació de Castelló entenem que perquè els fons europeus arriben als ajuntaments xicotets és absolutament necessària la intervenció de les diputacions”. En la seua opinió, “es tracta d’una resolució molt important per a la província perquè es refereix a municipis de menys de 20.000 habitants que, a les nostres comarques, són l’aclaparadora majoria:127”. “Aquests pobles són necessaris en el procés de reconstrucció de Castelló”.

El que es pretén és que “aquests pobles no queden al marge del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia Espanyola presentat el passat 6 d’octubre pel Govern d’Espanya, amb el qual es mobilitzarà en els pròxims tres anys el 50% dels recursos assignats a Espanya. El Pla preveu una injecció de 72.000 milions d’euros en concepte de transferències directes i altres 60.000 milions que s’executaran conforme al que es preveu per als fons estructurals i d’inversió.

Una altra de les decisions de la comissió de diputacions, capítols i consells insulars del la FEMP ha sigut sol·licitar al Govern d’Espanya que incloga a les diputacions en el fons de 3.000 milions d’euros per als ajuntaments en el qual està treballant perquè els municipis més xicotets i amb menys recursos no queden al marge.