L’equip de govern de la Diputació de Castelló va dur a terme ahir una reunió de coordinació, juntament amb el personal del servei d’Internacionalització, per a planificar la petició estratègica de fons europeus per als pròxims anys.
Les infraestructures per al desenvolupament sostenible, la promoció de l’economia circular i la millora de la mobilitat, així com la recuperació del patrimoni històric i artístic de les comarques de Castelló seran les línies mestres que definiran els projectes de la institució provincial, d’acord amb les prioritats de la Comissió Europea per a la nova dècada.
El president de la Diputació, José Martí, ha afirmat que Europa ha de ser una eina fonamental perquè ha d’aportar els fons adequats per a reactivar l’economia. Per això, explica que un dels objectius és aconseguir unes ajudes europees que siguen una eina de creixement per a les nostres comarques.
José Martí incideix en què «Europa suposa una oportunitat per al medi rural», pel que als pobles s’ha d’apostar pels projectes europeus lligats a les empreses emergents i a les idees de la innovació i l’emprenedoria.
El president de la Diputació subratlla que una de les claus és que totes les institucions, entre les quals destaca a la Unió Europea, el Govern, la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments, «treballem de manera coordinada per a donar llum a projectes europeus capaços de generar riquesa».
En la mateixa línia, el diputat provincial d’Internacionalització, Pau Ferrando, ha subratllat que «Europa ha plantejat un pla de recuperació postcovid a través del desenvolupament industrial sostenible i el foment de l’economia circular», el que és una oportunitat «per a transformar el nostre model productiu que no podem deixar perdre».
Des de la Diputació estan estudiant totes les vies de col·laboració entre àrees i altres institucions que permeten programar i convenir accions estratègiques per a captar la quantitat més gran possible de fons europeus.