Compromís recorda que nombrosos ciutadans segueixen sense cobertura ni internet malgrat els compromisos amb l’Espanya buidada

870
Carles Mulet al Senat
Carles Mulet al Senat
PUBLICITAT

Nota de premsa Compromís

  • Carles Mulet: “Ara fa un any visitem localitats de l’interior de Castelló i Matarranya. Un any després, els avanços són escassos”
  • El Grup de l’Esquerra Confederal va presentar al febrer una proposta per fomentar el desenvolupament local i garantir els serveis públics a les zones en despoblament

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat l’escassa efectivitat i suport real del Govern i les empreses de telecomunicacions amb els municipis rurals i en despoblament de tot l’Estat “malgrat els compromisos amb l’Espanya buidada de cara a la galeria i la crisi que viu el món rural”. Mulet ha recordat que persisteixen els problemes d’abandonament del món rural i creix la bretxa tecnològica, s’accelera l’abandonament dels pobles i es clivella la igualtat d’oportunitats i les possibilitats de revitalització d’aquestes zones.

“Pareix que hagen renunciat a aquestes qüestions definitivament”, ha lamentat el representant valencià. La coalició ha retret que el Govern no estiga donant el suport a nombrosos municipis amb problemes d’aquesta classe, la qual cosa dificulta l’activitat econòmica en l’extraradi de les grans urbs, mina les seues potencialitats i allunya cada vegada més física i digitalment als seus ciutadans, que se senten cada vegada més abandonats en els seus problemes. “Són aspectes tremendament injustos en uns territoris de gran bellesa, història i qualitat de vida. Són llocs on podrien implantar-se activitats però que no compten amb 3G o 4G en la seua població i a vegades no existeix ni Internet o es col·lapsen les existents amb l’arribada dels primers visitants, en tenir serveis de telefonia totalment desfasats i precaris. Reclamem una implantació generalitzada de la banda ampla en tota la ruralitat, inversions assumibles que haurien de ser una prioritat per a Europa i el Govern d’Espanya i una millor coordinació i mesures més enllà de les fronteres administratives (en Sanitat, Educació i Serveis Socials) o per a afavorir les localitats més allunyades dels centres administratius”, ha agregat Mulet.

El Grup de l’Esquerra Confederal va presentar al febrer una proposta per fomentar el desenvolupament local i garantir els serveis públics a les zones en despoblament sense que s’haja debatut encara a la Comissió contra el Despoblament i el Repte Demogràfic.

Per al portaveu de Compromís al Senat “volem que la gent puga viure dignament als nostres pobles. No volem actes d’heroïcitat, que quedar-se al poble no siga un acte de tossuderia, sinó una opció normal més i per a això fa falta canviar molts “xips”, perquè l’administració siga còmplice de la realitat d’aquests ajuntaments i no una barrera per a revertir el despoblament”, ha conclòs.