Vilafranca programa un juliol ple d’activitats

822
Agenda Activa Estiu 2020
Agenda Activa Estiu 2020
PUBLICITAT

El Juliol 2020 arriba a Vilafranca carregat de variades activitats per a totes les edats.

Així, música, cursos, gimnàstica, contacontes, exposicions, teatre, visites guiades o cinema, són algunes de les opcions per a gaudir de l’estiu vilafranquí.

D’aquesta manera, Sergio Altaba impartirà un curs de formació tècnica en ràdio. I al càmping es podrà gaudir amb les classes de ioga i EMC amb Irene Montoliu. La gimnàstica abdominal hipopressiva, de la mà d’Alba Alemán al poliesportiu serà altre dels cursos oferits.

Quant a exposicions, del 2 al 12 de juliol arriba a les Sales Gòtiques l’exposició de la Diputació de Castelló “Un món de jocs”. El mateix espai acollirà del 18 de juliol al 13 de setembre la mostra fotogràfica “Anant per casa” de Jesús Tena Caballer. El 18 de juliol a les 19h serà la inauguració.

Les visites guiades tampoc faltaran aquest estiu. Així, el 4 i el 19 de juliol hi ha previstes dues visites teatralitzades a la pedra en sec amb eixida des de l’Alberg La Parreta. Seran a les 18h. I el 5 de juliol, dins del pla de posada en valor de l’art rupestre, s’ha programat una visita a la Covatina a les 11h. A més, l’11 de juliol Guillem Monferrer conduirà una visita guiada pel centre històric de la localitat.

La música també tindrà un paper destacat el mes de juliol a Vilafranca. I és que ja l’1 de juliol a les 21h arriba l’òpera “El Tutor Burlat” del Palau de les Arts a la Plaça d’En Blasc. També la música tradicional tindrà el seu espai, concretament el 18 de juliol a les 22h en el mateix lloc. L’Associació Intercomarcal de Bureo La Iglesuela-Vilafranca organitza un bureo popular. I no podia faltar el Festival de Música 775. El 31 de juliol a les 22h, també a la Plaça d’En Blasc, es podrà escoltar el concert del Cor de la Generalitat Valenciana, Harmonia del Parnàs, amb l’actor Alberto Baño i la directora Marian Rosa Montagut. I l’1 d’agost serà el torn del concert “Colores del Sur” d’Euskal Barokensembre, al mateix lloc a la mateixa hora. L’endemà el cantautor Andreu Valor oferirà un concert de la gira “Insurrecte”. També a les 22h a la plaça d’En Blasc.

D’altra banda, el 3 de juliol hi haurà sessió de jocs del Circuit Cultural Diputació de Castelló. A les 19h a la plaça de l’Església. I el 16 de juliol a la mateixa hora i el mateix espai, els xiquets podran gaudir del contacontes “Contes i contas, històries per a una igualtat de gènere” amb Ameba Teatre.

La literatura arribarà el 17 de juliol a les 19h a la Casa Social de la mà del Centre d’Estudis dels Ports. Allí es presentarà el llibre “El Sahara. La Terra Promesa”, de Vicent G. Devis. I el 24 de juliol, amb el llibre “Palabra de Vilafranca” de Juanma Velasco. La presentació serà a les 19.30h a la Casa Social.

El cinema a la fresca completarà l’oferta cultural de juliol. El 16 de juliol a les 22h a la plaça de bous es projectarà “El Regreso de Mary Poppins” i el 30 de juliol “Yesterday”. A més, el 23 de juliol a les 19.30h es presentarà a la sala de teatre Carles Pons el documental “Nous ponts, noves ruralitats” del Grup de Recerca Desires (Emma Nicolau, Vicent A. Querol i Xavier Ginés).