26 contractes a La Todolella amb una fàbrica de trencadís

2779
PUBLICITAT

-L’Ajuntament crea una empresa municipal per crear la fàbrica que tindrà faena encomanada per Pamesa

La Todolella tindrà una fàbrica de trencadís. S’ubicarà en una nau municipal d’uns 250 metres quadrats que es condicionarà a l’efecte. L’Ajuntament ha constituït una empresa municipal anomenada El Pitalaero, en referència a un pi que va resistir un incendi fa molts anys, segons la tradició popular.

L’empresa tindrà capital íntegrament municipal. Segons l’acord establert la taulellera Pamesa, propietat de Fernando Roig, serà qui donarà càrrega de faena a la firma que estarà ubicada a una nau municipal.

L’objectiu, segons ha explicat el regidor Alfredo Querol, “implica contractar fins a 26 persones en risc d’exclusió social i, potser, també amb diversitat funcional. A la planta de Todolella es farà el processament del material, l’embalatge i la distribució”.

Fins a l’agost es farà el procés de selecció de personal i està previst que a partir de setembre comence a funcionar el projecte, segons les sprimeres previsions. Part de la maquinària necessària ja està a La Todolella.

La iniciativa a néixer, segons ha explicat Querol, en una reunió que va mantenir Fernando Roig amb alcaldes de la comarca a Morella. Llavors va oferir als consistoris aquest projecte i La Todolella es va oferir per acollir-lo. El compromís de l’empresari tauleller, també president de Renomar, és donar càrrega de faena a aquesta fàbrica de trencadís.