La Diputació s’adhereix a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics creada per la Generalitat per a fomentar l’ús del valencià

510
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La mesura es va aprovar en el ple del passat dimarts per unanimitat. Amb ella es posa fi a un llarg període de 24 anys en què no es van fer passos significatius a favor de la normalització lingüística

La Diputació de Castelló s’adherirà a la  Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians creada per la Generalitat Valenciana per a afavorir el treball en xarxa i garantir la màxima rendibilitat de totes les accions que conformen el procés de normalització lingüística. Va ser un dels punts de l’ordre dia aprovatsen la sessió plenària celebrada del passat dimarts amb els vots afirmatius de tots els partits representats en la institució.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, que serà la representant de la Diputació en l’esmentada Xarxa, ha recordat que la seua creació es va produir “per a escometre labors de planificació lingüística, definint accions encaminades a la promoció, dinamització i foment de l’ús del valencià”. Es tracta d’un organisme del qual formen part la mateixa Generalitat Valenciana, les universitats públiques valencianes i altres entitats d’àmbit local i provincial.

Sanz ha agraït el suport dels grups de l’oposició a aquesta iniciativa del nou equip de govern que conformen PSPV-PSOE i Compromís que serveix “per a posar fi a un llarg període de 24 anys en què en la Diputació no es va realitzar cap acció per al foment de la llengua valenciana”.

La diputada ha recordat que “la Diputació del canvi que va tirar a caminar el passat estiu en conformar-se una nova majoria de progrés després de les eleccions municipals, ha realitzat des del primer moment una forta aposta pel valencià, incrementant el seu ús en la comunicació interna i externa, i molt especialment, en la cartelleria, les xarxes socials i la pàgina web, que ha sigut convenientment actualitzada per a superar els desajustaments del passat”.

La responsable de l’Àrea de Cultura ha assenyalat que “ens trobem davant una ferma aposta pel valencià, com ja es va posar de manifest amb la creació de l’Àrea de Normalització Lingüística de la Diputació, dotada amb 50.000 euros en els pressupostos de 2020”.