85.000 euros per a la compra d’un microbús que permetrà duplicar el servei de Bibliobús a la província

824
PUBLICITAT

Nota de premsa Diputació de Castelló

  • L’empresa adjudicatària ja està adaptant el nou vehicle que es posarà en servei a principis de l’estiu de 2022 per a ampliar rutes i facilitar l’accés a la lectura en més comarques

La Diputació de Castelló ha invertit 85.000 euros en l’adquisició d’un segon microbús i en la seua reconversió en biblioteca mòbil per a recórrer la província i donar servei a les persones que resideixen en municipis que manquen d’aquesta mena d’infraestructura cultural. En paraules del president, José Martí, “la mesura forma part de les polítiques de lluita contra la despoblació que impulsa la institució provincial” perquè , segons argumenta, “la lectura és un servei essencial, que també ha d’estar garantit en l’àmbit rural, fonamental pel plaer que proporciona als usuaris i pel seu vessant formatiu de les persones”.

Aquest nou vehicle, que ara està reconvertint en biblioteca l’empresa adjudicatària, entrarà en servei al començament del pròxim estiu, moment en el qual passaran a ser dos els microbusos d’aquestes característiques que recorreran la província. Així, el president Martí ha explicat que estem davant “un servei que depén de l’àrea de Publicacions i Arxiu, que la Diputació presta des de fa molts anys i que constitueix tot un èxit, com posa de manifest la circumstància que compte amb un índex de lectura superior al de les biblioteques convencionals”.

Més rutes i comarques

D’altra banda, la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha explicat que “la nova biblioteca mòbil permetrà duplicar les rutes i ampliar a més comarques un servei que en aquests moments només es presta als Ports i Alto Palancia”.

Del que es tracta és de millorar una activitat “que sempre que ha funcionat molt bé i compta amb gran acceptació entre tota mena de públics”. Els majors consumeixen fonamentalment revistes i els escolars enfoquen més el seu ús cap a la lectura. En l’actualitat, el Bibliobús provincial compta amb al voltant de 5.000 socis, que poden accedir al catàleg de llibres, revistes i dvds.

La diputada ha finalitzat dient que “per a la Diputació progressista de Castelló la cultura és una prioritat i aquesta inversió de 85.000 euros per a adquirir un nou Bibliobús ho posa de manifest”.