82 empreses obtenen les ajudes de l’Ajuntament de Morella enfront de la COVID-19

193

-Avui s’ha aprovat definitivament i la pròxima setmana es realitzarà el pagament de més de 30.000 euros

-Morella ha procedit a liquidar la taxa d’ocupació de la via pública als establiments

L’Ajuntament de Morella ha publicat avui el llistat de les 82 empreses que obtenen les ajudes a empreses i activitats enfront de la COVID-19, una vegada aprovades definitivament en la junta de govern. Aquestes sumen més de 30.000 euros i es tracta d’ajudes econòmiques, les quals van des dels 400 fins als 600 euros, per a sufragar despeses en matèria de protecció enfront de la Covid-19, teletreball, protocols de seguretat o adaptació d’espais entre altres.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat «la importància del teixit empresarial de la ciutat, al qual s’ha de recolzar i ajudar en estos moments tan complexos». L’edil ha explicat que «donem un total de 82 ajudes a les empreses locals, les quals són compatibles amb les d’altres administracions» i ha afegit que «havíem previst un pressupost de 68.000 euros per a aquestes ajudes econòmiques en matèria de protecció de les empreses enfront de la Covid-19. Amb les que s’han concedit s’inverteixen més de 30.000 euros i la resta es destinaran a altres qüestions relacionades amb la pandèmia i futures ajudes». Finalment, ha volgut  «agrair tot l’esforç que fan les persones en el seu treball enfront de la situació que vivim a causa del coronavirus. Amb la suma de totes i tots, tirarem endavant amb esperança».

Cal recordar que aquestes ajudes estan dins del pla de reactivació socioeconòmica aprovat el passat mes de juny en un ple extraordinari. Aquest compta amb 90 mesures distribuïdes en quatre àrees: social, econòmica, de reforç de serveis i seguretat i de promoció econòmica.

D’altra banda, l’Ajuntament de Morella també realitza la liquidació de la taxa d’ocupació de la via pública als establiments. Amb els canvis i les bonificacions aprovades, el conjunt de mesures suposarà un estalvi de més de 18.000 euros per al conjunt d’afectats.