8 xefs 8 plats arriba a Morella

181

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El restaurant Casa Roque, amb Carlos Gutiérrez al capdavant, serà el restaurant amfitrió d’esta quarta edició

L’estrella Michelín, Vicent Guimerà, de l’Antic Molí de Ulldecona és el cuiner convidat i es suma als cuiners de la província de Castelló

Morella celebra un dels sopars de 8 xefs 8 plats que pretén impulsar la gastronomia de la província de Castelló. Aquest tindrà lloc el divendres, 3 de febrer, amb Carlos Gutiérrez com a xef local encarregat de les postres i junt als altres 7 cuiners oferiran un menú amb productes típics de la província. A més, la cita compta amb l’Estrella Michelín de l’Antic Molí de Ulldecona, Vicent Guimerà.
La iniciativa de la IV Cena Exclusiva 8 xefs 8 plats és reunir diferents cuiners que posen en valor els plats i productes de Castelló. Aquesta província té moltes possibilitats gastronòmiques, ja que compta amb la mar Mediterrània i amb un interior amb gran varietat de productes.

La recepció del sopar tindrà lloc a les sales de l’Ajuntament de Morella, després, els comensals es traslladen a Casa Roque per a gaudir del menú que ofereix aquesta edició. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “la importància de potenciar la gastronomia local amb aquestos chefs amb tant de renom”. A més, l’edil ha remarcat que “posar en comú plats de diferents cuiners de Castelló dóna a conèixer la varietat de plats i productes que ofereix la nostra província”.

Els encarregats del menú són els chefs Fernando Molina (La Cuina de Fernando), Modesto Fabregat (Arbequina), Asier Manzanos (El Vasco), Javier Simón (Hotel Martín el Humano), José Manuel Martí (Mármara), Emilio Miralles (Al d’Emilio), Balbina Cano (Casa Rabitas) y el anfitrión de esta edición, Carlos Gutierrez de Casa Roque, on es celebra el sopar. Finalment, cal destacar que s’han esgotat els menús per a aquesta cita.

XIV Jornades de la Trufa
El sopar està emmarcat dins de les XIV Jornades de la Trufa que duren fins al 12 de març. Aquestes tenen l’objectiu de potenciar un producte característic de la comarca dels Ports com es la trufa i mostrar la quantitat de possibilitats que ofereix aquest producte considerat com un diamant negre de la gastronomia de l’interior nord de la província de Castelló.