8.453 nous casos de coronavirus a la Comunitat

192
Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

La nova actualització diària oferida per la Conselleria de Sanitat valenciana donen dades preocupants sobre el creixement imparable de la tercera onada. Fins a 8453 nous casos de coronavirus es van registrar durant el dijous 21 de gener, i es van comptabilitzar un total de 98 defuncions. Per posar-ho en context, en un únic dia han faltat més persones que sumant les dades de juny, juliol i agost.

A la província de Castelló s’han registrat 953 nous casos positius, inferiors als 3.806 d’Alacant i els 3.697 de València (133.154 en total des de l’inici de la pandèmia). A més, a Castelló s’han confirmat 9 brots, tots d’origen social, exceptuant un laboral i un d’àmbit educatiu a Castelló de la Plana i un també educatiu a Vinaròs.

La cara positiva de la moneda té a veure amb les xifres de vacunació, les quals ja superen les 100 mil administrades per tot el territori. El progrés del pla de vacunació, i les altes xifres de persones donades d’alta (l’última actualització n’indica a més de 4000) són les bones senyals a les que la Conselleria de Salut s’aferra per sostindre el sistema sanitari valencià.