Aixi serà el cap de setmana de La Publicata de Sant Antoni a Vilafranca

887

EL PROGRAMA DE SANT ANTONI

-Nota de premsa-

Vilafranca celebra durant este cap de setmana una de les festes més importants del municipi: la Publicata o la festa en honor a Sant Antoni. Durant el passat cap de setmana, els veïns s’han reunit per anar a la muntanya a tallar les barres amb què confeccionaran la barraca que s’ubica a la plaça Blasco de Alagón. Divendres, en caure el sol, es comença el seu muntatge. Els actes més assenyalats passen per la recollida de la Malea, la crema de la foguera, però també la representació de la vida del sant. Enguany, l’Ajuntament de Vilafranca ha assumit els preparatius i l’organització de la programació a causa de la falta de majorals , però, la propera festa de Sant Antoni comptarà amb els majorals de 2015.

– El dissabte és el Dia de la Malea

Dissabte al matí, un grup de voluntaris i els veïns que ho desitgen, eixiran amb els seus cavalls a la muntanya a recollir les branques amb les que vestiran la barraca. Allà passaran el matí i, després de dinar, emprendran el retorn a la localitat on baix el rellotge de l’Avinguda del Llosar es representarà el tradicional “Alto a la Malea” . Es tracta d’una conversa en forma de vers que reciten el personatge del guarda forestal i el cap dels traginers, els dos muntats a cavall. Finalment , com és tradició, la Malea es descarregarà a la plaça. Seguidament començarà la ronda amb el grup de Rondalla de Vilafranca i el grup de ball que recorreran els carrers de costum. A les 18 hores la Casa de la Cultura acollirà la representació de la Vida del Sant, a càrrec del grup de Teatre de Sant Antoni que, tot seguit, oferirà al públic el sainet ” El drama de la Bosseria “. A les 20 hores s’encendrà la barraca.

– Diumenge se celebra el dia de Sant Antoni Abat

Diumenge, la programació festiva s’inicia al matí amb una solemne missa en honor de Sant Antoni Abat, que comptarà amb l’acompanyament musical de la Rondalla de Vilafranca. En acabar, es desfilarà en processó i es realitzarà la benedicció dels animals davant de la imatge del sant al carrer Major. Seguidament, és el torn de la tradicional ronda de Sant Antoni amb els personatges com el sant , Luzbel , l’àngel , Morondo i la Diablera que estaran acompanyats també per la Rondalla de Vilafranca i pels cantadors José Manuel Ibáñez i Soraya Santalucía.