78 alumnes del col·legi de Morella han participat en el campionat nacional de robòtica Amazon Challenge

248

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Avui s’ha celebrat el campionat nacional de robòtica Amazon Challenge amb la participació del CEIP Mare de Déu de Vallivana de Morella. El campionat concentra 540 alumnes de centres de primària de tot l’estat amb 280 equips, dels quals Morella n’ha presentat 26 amb alumnes des de 3r fins a 6é. Així, des de primera hora, l’alumnat s’ha enfrontat als reptes d’aquest campionat i tres equips de la ciutat s’han classificat per a la final.

L’Amazon Challenge consisteix en programar un robot anomenat Hèrcules per a lliurar un regal d’aniversari a través de la plataforma CoderZ en la primera fase. En la final s’ha utilitzat la mateixa plataforma, però amb canvis en el robot virtual que han utilitzat, la qual cosa aportava més dificultat. En aquesta experiència virtual, els i les joves aprenen els conceptes bàsics d’informàtica, alhora que descobreixen el funcionament de l’empresa de paqueteria Amazon. Robòtica Virtual facilita l’accés a l’aula virtual de la fàbrica Amazon on han de programar el robot i l’entorn en tres dimensions d’aquesta. Així, els quatre millors equips han passat a la posterior competició internacional.

La directora del CEIP Mare de Déu de Vallivana, Pili Bellés, ha destacat que “des de Morella hi ha molta participació amb alumnat des de 3r fins a 6é que els interessa la robòtica i les noves tecnologies”. D’altra banda, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha contat que “ha sigut molt emocionant albergar aquesta activitat a les sales de l’ajuntament de la ciutat, un edifici gòtic del segle XV, mesclant la història amb la innovació que implica la robòtica”. L’edil ha aprofitat per a “felicitar el col·legi per aquesta iniciativa amb tanta participació, ja que ha sigut un dels centres que més alumnes aporta”.