-Nota de l’Ajuntament de Vilafranca-

Vilafranca ha viscut aquesta vesprada una intensa tempesta amb fort aparell elèctric, pluja i granís. S’han arribat a acumular fins a 10 centímetres a l’Avinguda de Castelló i carrers adjacents. S’han produït inundacions a la Casa de Cultura i baixos d’habitatges de l’entorn. L’Ajuntament ha requerit els serveis dels bombers per treure l’aigua.

El consistori ha mobilitzat pales excavadores per retirar la calamarsa a l’Avinguda de Castelló i carrers adjacents i ajudar a vehicles que estaven bloquejats en la calamarsa.

Els desguassos s’han obstruït per l’acumulació de granís.

La localitat ha estat sense corrent elèctric durant més d’una hora com a conseqüència de la forta tempesta. El consistori també ha avisat a Iberdrola perquè procedís a la reparació.

L’estació meteorològica del municipi ha registrat, fins que ha fallat el fluid elèctric, més de 20 litres per metre quadrat. Ignasi Llopis ha informat que en l’estació d’Aemet s’han mesurat 75,5 litres.

L’aigua corre pels barrancs i rambles de l’entorn de la localitat. La calamarsa ha trencat vidres de vehicles i teules. No s’han registrat danys personals.