700.000 euros per rehabilitar Sant Joan de Penyagolosa

464
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, s’han reunit amb el president de la Diputació de Castelló, Jose Martí, en la comissió de seguiment per a la recuperació del santuari de Sant Joan de Penyagolosa.

En la reunió, el conseller Vicent Marzà ha explicat que “tenim una primera aproximació del projecte d’execució que està elaborant el Bisbat i amb això ja podem avançar que, amb el compromís que vam adoptar des del primer dia, en la Conselleria de Cultura destinarem al voltant de 700.000 euros per a l’exercici 2021 amb els quals es cobrirà la nostra aportació per a l’inici de la primera fase de les obres de rehabilitació”, i ha afegit que, “per tant, des de la Generalitat assegurem fons perquè es puguen iniciar les obres durant l’any que ve.”.

En aquest sentit, Marzà ha volgut destacar que “fem un pas més en la concreció d’un projecte amb repercussió directa a la ciutadania, que se centra a dignificar i donar la utilitat que correspon a Sant Joan de Penyagolosa”, i ha continuat que “volem que tinga una repercussió positiva per als pobles de l’entorn, per a fer conéixer millor un dels indrets més significatius del nostre país i perquè tot es faça garantint la preservació de l’entorn natural del santuari”.

Per altra banda, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat la gran sintonia que existeix entre la institució provincial i la Conselleria de Cultura per a “recuperar de manera definitiva un enclavament tan important per a la província de Castelló com és el santuari de Penyagolosa”.

Martí, en la reunió mantinguda aquesta vesprada a València amb el conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha subratllat “el clar compromís de les dues administracions per posar ja en pressupostos en 2021 els diners necessaris per a avançar les obres que han de posar en valor a mitjà termini aquest enclavament i donar impuls al seu ús turístic i cultural”.

Els primers passos s’han donat ja enguany amb l’aprovació, en el ple de la Diputació del passat 22 de setembre, d’una modificació de crèdit que inclou una partida de 196.210 euros per a escometre la realització del projecte bàsic de les obres de restauració del santuari de Penyagolosa.

Amb això, José Martí subratlla “que ningú pot posar en dubte ja que la Diputació i la conselleria han iniciat, per fi, el camí que ens permetrà recuperar aquest singular entorn per al gaudi de tots els ciutadans”.

Cal recordar que s’han celebrat diverses reunions d’aquesta comissió des de febrer de 2020 per a impulsar l’ús cultural, ambiental, turístic i religiós del santuari amb el compromís ferm de la conselleria i la Diputació per a fer realitat el projecte de recuperació.