70 persones busquen al desaparegut de Catí

1182
PUBLICITAT

Nota de premsa del Servei d’Informació del Consorci Provincial de Bombers

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló continua treballant en la recerca del caçador de Catí desaparegut ahir diumenge a la zona de Masia Safondo d’aquesta localitat. Malgrat l’ampli dispositiu mobilitzat i les intenses tasques de recerca, el resultat fins al moment ha estat infructuós.

Des de primeres hores del matí de dilluns el Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha coordinat des del seu Lloc de Comandament Avançat instal·lat a la zona, un ampli dispositiu de 215 persones.

Aquest dispositiu integra 70 efectius procedents de dotacions de Bombers del Consorci, la Unitat de Rescat de Muntanya del Consorci, unitats de Bombers Forestals de la GVA-SGISE, l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Diputació i la Unitat Canina de Protecció Civil de Diputació amb quatre binomis. A més hi ha 30 efectius de Guàrdia Civil, 15 entre Policia Autonòmica, agents mediambientals i una unitat de prevenció d’incendis, i altres 100 persones entre voluntaris de Catí i personal del seu Ajuntament.

Cal destacar que els voluntaris realitzen la seua tasca coordinats des del lloc de comandament establert pel Consorci, i donant el seu suport als serveis d’emergència.

Malgrat que estava previst incorporar al llarg de la jornada un helicòpter de rescat de la Generalitat, les fortes ratxes de vent d’avui ho han impedit, per la qual cosa es retarda la seua incorporació i la d’un altre helicòpter de Guàrdia Civil fins demà dimarts si les condicions meteorològiques així ho permeten.

El conjunt de l’operatiu, coordinat pel Consorci des del PMA, ha pentinat avui àmplies zones dels dotze sectors en què s’ha dividit la recerca, i els efectius de la Unitat de Rescat de Muntanya del Consorci han revisat els llocs d’accés més complicat, com masies derruïdes, basses i pous.

Cal destacar l’excel·lent coordinació existent entre tots els cossos d’emergència i administracions implicades, així com amb l’Ajuntament i els nombrosos voluntaris de Catí, que sumen els seus esforços a localitzar el més prompte possible a l’home de 63 anys.

Amb l’ocàs, i davant la dificultat per la manca de visibilitat de la nit s’ha desmobilitzat el gruix de l’operatiu, tot i que sí s’ha mantingut una part de mitjans del Consorci de Bombers i de Guàrdia Civil, que seguiran les tasques durant la nit i estaran a punt per actuar davant de qualsevol novetat.

Durant el matí de dimarts, tornarà a incorporar-se l’operatiu complet.