7 milions d’euros per al nou col·legi – institut d’Albocàsser

219
PUBLICITAT

El col·legi-institut d’Albocàsser està més a prop. Després de dècades d’oblit i inacció de les anteriors corporacions municipals, l’equip de Govern ha treballat conjuntament amb la conselleria d’Educació en el desenvolupament del nou projecte. La inversió superarà els 7 milions d’euros. En aquests moments l’Ajuntament ja està treballant en la licitació de la redacció del projecte, una vegada la conselleria signe la delegació de les obres dins del Pla Edificant. El consistori està elaborant ja les bases. La redacció del projecte constructiu superarà els 300.000 euros “i serà clau per a determinar com serà l’edifici i així poder licitar la seva construcció”, ha apuntat l’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat.

Segons ha confirmat la Generalitat Valenciana el nou col·legi institut Joan Brusca d’Albocàsser està previst dins del Pla Edificant. Suposarà l’enderrocament de l’actual edificació, que data de 1965 i la construcció sobre la mateixa parcel·la d’un nou centre que compte amb una aula d’Infantil 2 anys, 3 d’Infantil (3-5 anys), sis de Primària, quatre d’ESO, gimnàs i un menjador per a 250 alumnes en dos torns dotat de cuina.

La primera edil ha assenyalat que “partíem de 0, hem hagut de solucionar els errors passats, mantenir nombroses reunions amb tècnics i càrrecs polítics per a fer-los entendre la necessitat de comptar amb un nou col·legi-institut a Albocàsser. En la conselleria ens han entès i amb ells hem treballat colze a colze per a arribar a aquest moment d’iniciar la redacció del projecte i, tot seguit, construir l’escola. Les xiquetes, xiquets i futures generacions d’Albocàsser s’ho mereixen. Hem estat capaços de dissenyar un col·legi-institut realista, adaptat a la realitat d’Albocàsser i la seva comarca, fugint de megalomanies impossibles d’èpoques passades”.