7 de febrer de 1239…febrer de 2014: Vilafranca compleix 775 anys

586
Carta Pobla Vialfranca
PUBLICITAT
Carta Pobla Vialfranca
Carta Pobla Vialfranca

-Nota de premsa-

El 7 febrer 1239 el senyor Blai d’Alagó va atorgar Carta de Població a Riu dels Truites, l’origen de Vilafranca. Ho va fer a Marc de Villar Longo, a Garcia Navarro i als primers pobladors. Va ser l’origen del què avui coneixem com Vilafranca.
Per aquest motiu el dia 8 de febrer l’Ajuntament de Vilafranca celebrarà una jornada que commemorarà aquesta efemèride.
A les 12h s’ha programat un acte institucional en què, per primera vegada, i amb vocació de continuïtat, es lliurarà la medalla de la Vila a una persona o institució que haja destacat en la localitat per qualsevol motiu. En aquest cas el premi ha recaigut en la Unió Musical de Vilafranca. Avui dilluns s’ha celebrat un ple el que s’ha aprovat aquesta distinció.
Posteriorment l’historiador Josep Monferrer oferirà una conferència sobre els orígens de Vilafranca. En el mateix acte s’inaugurarà l’exposició “Les Cartes de Població del Maestrat”, que recull els documents fundacionals dels municipis de la zona. La mostra l’ha realitzat Pere Enric Barreda, amb el suport del Centre d’Estudis del Maestrat.
A la vesprada Felip Kervarec oferirà un contacontes sobre la figura de Jaume I.
A més en la mateixa vesprada se celebrarà una reunió, oberta a tot el poble, perquè tots els veïns, entitats i associacions, puguen realitzar les seues aportacions per conformar els actes commemoratius a celebrar durant 2014.
L’objectiu del municipi és que aquests actes siguen senzills però ajuden a recordar els orígens de la localitat, així com a difondre el patrimoni històric artístic de la Vila.