650 corredors es reuniran a Vistabella diumenge dia 2 amb motiu de la Copa d’Espanya de curses de muntanya

1023
PUBLICITAT

-És La cinquena prova del nacional.

-La Prova també forma part de la Lliga Castelló Nord de Curses de Muntanya

Diumenge que ve Vistabella acollirà la cinquena prova de la Copa d’Espanya de curses de muntanya FEDME-Gran Premi Buff Salomon. La cursa, que també forma part de la Lliga Castelló Nord de Curses de Muntanya reunirà 650 corredors vinguts de tota la geografia nacional.

La competició està organitzada per l’Ajuntament i el Club de Muntanya de la població, juntament amb el patrocini de la Diputació Provincial.

Amb un recorregut de 28 km i 1500 metres de desnivell positiu, portarà els corredors a transitar pels bells paratges d’aquesta població castellonenca, endinsant-se al cor del Parc Natural del Penyagolosa, no sense abans passar per la majestuosa Serra Batalla, deixant per al final la complicada zona del Mas de l’Albagues.

Podiu de 2014
Podium de 2014

Quant als favorits de la competició, torna a Vistabella disposat a repetir victòria el corredor de Buff Pro Team, Zaid Ait Malek, posseïdor del rècord de la prova, però que no arriba a les condicions de forma de l’any passat. Davant tindrà a rivals de la talla d’Iván Ortiz i Toni Roldan que estan disputant-se la victòria final d’aquesta Copa d’Espanya i Vistabella pot marcar el final d’aquest somni per un dels dos.

Tampoc no podem oblidar els corredors provincials Cristóbal Adell i Remigio Queral o els de Terol Mario Bonavista i Javier Robres, que corren a casa, i que intentaran fer una gran actuació davant dels centenars d’aficionats que es desplaçaran per animar.

I per si fos poc, també parteixen amb l’anell de favorits noms com els andalusos Dani García i Mario Olmedo, els gallecs Elpidio Gómez i Lluís Calvo, els catalans Andreu Simón i Diego Arroyo, els components de la Selecció Valenciana Víctor Serrano i John Rogla o el madrileny José Irurozqui.

Serà també una prova de foc, per a una de les promeses provincials i actual líder de la Lliga Castelló Nord, Albert Ferrer, que podrà mesurar-se als primers espases nacionals del trail-running.

En categoria femenina, tot sembla indicar que la victòria de la prova és cosa de dos, d’una banda la Campiona d’Espanya d’Ultra Trail, Gemma Arenas i la revelació de la temporada, la joveníssima corredora madrilenya Paula Cabrerizo. Totes dues es troben immerses en la disputa de la victòria final de la Copa d’Espanya.

D’aquesta lluita poden beneficiar altres corredores com l’actual líder, Sandra Sevillano, les catalanes Montse Martínez i Gemma Colomé, la basca Zuriñe Fruits o les integrants de l’armada provincial amb Lola Peñarrocha, Laia Canes, Silvia Miralles i Melissa Gali;

Altres participants que no han volgut perdre aquesta festa del trail és la recentment campiona de la Spain Ultra Cup, Sonia Escuriola, i el guanyador de la passada edició de Penyagolosa Trails Víctor Bernad.

A aquest cartell, s’uniran centenars de corredors populars, amb l’únic objectiu de gaudir de la muntanya, de l’esport i d’una magnífica matí dominical, però sempre intentant no perdre aquest àpex competitiu que atorga el penjar-se un dorsal.

Amb tots aquests ingredients i amb una població de poc més de 300 habitants que viu bolcada per i per a la seva carrera ho tenen tot a punt perquè no falti cap detall, i poder atendre i rebre a més de 3.500 visitants que s’acostaran a la localitat per gaudir d’aquesta Copa d’Espanya FEDME- Gran Premi Buff Salomon, i que han esgotat les places hoteleres des de fa ja uns mesos.

Dissabte a la tarda, se celebrarà la Sport HG Kids, cursa no competitiva on els protagonistes seran prop d’un centenar de nens, i l’objectiu és la promoció i divulgació de les curses per muntanya entre els més petits de la casa.