600 alumnes de 12 centres de secundària de la província visiten els jaciments arqueològics dels Ports

173

La Diputació de Castelló ha aprofitat l’excel·lent rèdit patrimonial, científic i turístic que ofereixen els jaciments paleontològics dels Ports per descobrir a més de 600 estudiants de fins a una dotzena de centres educatius de secundària de la província la comarca. Els centres educatius que han participat ja en aquestes visites pertenencen a les localitats de l’Alcora, Almassora, Betxí, Borriana, Nules, Vinaròs, Onda Vall d’Alba i la Vall d’Uixó.

El projecte, gestat amb l’objectiu de dinamitzar la zona i posar en valor aquest tipus de vestigis, ha permès multiplicar el potencial turístic dels Ports al mateix temps que es donava a conèixer la riquesa patrimonial de l’interior de la província entre centenars de joves castellonencs .

El vicepresident de Cultura, Vicent Sales, ha destacat la doble finalitat d’una iniciativa que s’engloba dins de la línia d’actuació promoguda per Javier Moliner de cara a recuperar, salvaguardar, divulgar i valoritzar els recursos paleontològics i turístics de la comarca.

“La difusió dels jaciments paleontològics -ha argumentat- és una clara eina de dinamització de la comarca que, al mateix temps, ha permès ensenyar als estudiants que els han visitat conceptes de geologia i biologia a través dels dinosaures”.

En aquest sentit, el diputat de Cultura ha destacat que els treballs d’investigació realitzats a la zona “han possibilitat que a dia d’avui aquests emplaçaments es converteixin en un valor afegit per al turisme de la comarca”. “Analitzat el gran potencial turístic que tenen aquest tipus de vestigis, des del Govern Provincial invertim, i seguirem fent-ho, en els nostres compromís de valoritzar aquests recursos paleontològics com a recurs dinamitzador i generador de riquesa i ocupació als Ports”.

Cal destacar que l’aposta per la divulgació d’aquests jaciments continuarà aquest curs després que el projecte haja permès que un total de 800 alumnes hagen participat ja en les activitats a l’aula i més de 600 escolars hagin pogut conèixer de primera mà el jaciment ANA i el museu de dinosaures de Cinctorres.