60 persones participen en una jornada sobre molins hidràulics a Ares

245
MolinsHidràulicsAres (3)

-Va estar organitzada per la càtedra FACSA d’Innovació en el Cicle Integral de l’Aigua de la UJI

Ares del Maestrat va reunir a unes 60 persones amb motiu de la 1a Jornada de Recuperació del Patrimoni Històric Hidràulic de la província de Castelló. Els Molins Hidràulics van protagonitzar una jornada que va comptar amb ponents com Enric Guinot, Sergi Selma, Ángel Albert i Jordi Blay. La iniciativa va partir de la càtedra FACSA d’Innovació en el Cicle Integral de l’Aigua de la Universitat Jaume I de Castelló.

En les intervencions es va tractar la importància dels molins al llarg de la història i es van analitzar les característiques dels més representatius de la província. També es va abordar l’arquitectura d’aquests edificis i nous projectes de restauració. En la taula rodona, que va comptar amb Luis Pablo Martínez, inspector de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, a més de representants de municipis amb molins hidràulics, es va parlar de les experiències en diverses localitats. A més, no va faltar una visita a la Ruta dels molins d’Ares on es va poder conèixer el seu funcionament.

La jornada va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ares del Maestrat i la Càtedra Diputació de Centres Històrics i Itineraris Culturals de Castelló.