6 mesos de presó a l’ex alcalde d’Olocau per adjudicació irregular

1244
olocau del rey
olocau del rey

L’ex alcalde d’Olocau del Rei, Vicente Royo, ha acceptat avui complir sis mesos de presó, així com una multa i un període d’inhabilitació de càrrec públic per un càrrec d’adjudicació irregular.


El cas es remunta a 2013 quan l’Ajuntament d’Olocau del Rei, del que Royo era alcalde, va obrir el procés d’adjudicació de les obres de pavimentació de la carretera que uneix la localitat amb Cantavieja.

De les tres empreses que es van presentar a concurs públic, l’obra va ser adjudica a la Mercantil de Construcciones Mavi Royo SL de la qual l’edil posseïa el 50% de les participacions i la seua neboda estava al capdavant de l’administració.

El Ministeri Públic acusava a Royo d’un delicte de negociació prohibida a autoritats o funcionaris públics. Així, demanava un any i dos mesos de presó per a l’ex alcalde d’Olocau. Una pena que finalment ha sigut reduïda a sis mesos després de l’acord aconseguit.

Així les coses, Vicente Royo ha sigut condemnat a sis mesos de presó, al pagament d’una multa de 3.600 euros que serà abonada de forma fraccionada i a la inhabilitació del càrrec públic durant un any.

Cal assenyalar que a causa que la pena és inferior a dos anys, la pena de pressó no es farà efectiva i Royo no haurà d’entrar a la presó.