5,3 milions d’euros en el projecte de pressupostos per al Port de Querol

578
Port de Querol N-232
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Rhamsés Ripollés: “Des de Morella veiem que la millora de la N-232 és fonamental per al nostre futur i les obres han de començar este 2017”

Ahir es va donar a conèixer el projecte dels pressupostos que ha destinat dues partides per a la carretera N-232. Una d’aquestes és de 5,3 milions d’euros destinats al tram del pont de la Bota-Torreta. L’altra és de 2,5 milions cobreix el tram de Morella sud-La Torreta. Així,  des de Morella s’espera que la N-232 avanci ja cap a la seua millora per la importància i necessitat per al futur socioeconòmic de la població, ja que és un punt de comunicació bàsic entre l’interior i la costa.

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, apunta que “son destacables els 5,3 milions d’euros i el que exigim és que les obres comencen este 2017 i que s’invertisca cadascún dels euros pressupostats, no com en altres ocasions”. D’altra banda, el consistori s’ha sorprès que hi haja una partida per al tram de Morella sud-LaTorreta, ja que per a aquest encara no hi ha, ni tan sols, un projecte definitiu aprovat. Així, l’alcalde de la ciutat ha comentat que “temem que siga una partida fantasma i que no arribe mai a ser efectiva. Creem que aquest tram hauria de tindre un pressupost mínim per a iniciar el projecte i la resta destinar-ho a augmentar fins els 8 milions d’euros el tram del Port de Querol”.

El Parador de Morella
El Parador Nacional de Turisme que hi ha projectat a Morella i adjudicat per 12 milions d’euros no apareix als pressupostos de l’Estat. Aquest, cau en l’oblit des de que Rajoy va entrar al govern. Des de l’ajuntament, a més de presentar una esmena als pressupostos sobre el Parador, també se demanarà que es dotin econòmicament les partides de la Llei de Desenvolupament Rural. Rhamsés Ripollés ha comentat que “lluitar contra la despoblació és una de les prioritats que tenim i estaria bé que també ho fora per a les institucions estatals”.

Reunió dels pobles afectats per la N-232
La plataforma per la N-232 i A-68, en la qual estan integrades Morella i un ample nombre de representants empresarials, associatius i institucionals, es reuneix aquesta vesprada a la població aragonesa d’Híjar. Aquestos volen ajuntar esforços per a reivindicar les obres de la nacional i que siga una realitat enguany. La N-232 afecta a municipis d’Aragó i de la Comunitat Valenciana. Així, tots ells treballen per a reivindicar que la comunicació entre l’interior i la costa s’adapti a les necessitats dels veïns, ja que aquesta és la única via que ho cobreix. A la reunió participarà l’alcalde de Morella.