Nota de premsa de la Diputació de castelló

Moliner va inaugurar divendres la segona edició d’aquesta mostra de patrimoni provincial al Forn Dalt i la Torre de la Presó
Sales: “Tant les peces exposades com els edificis restaurats són un magnífic reclam cultural i turístic per als visitants”

La Llum de la Memòria va obrir les seues portes aquest cap de setmana a Benassal i sembla que no ha deixat de creuar-les la gent ja que han estat més de 500 les persones que han acudit els dos primers dies a conèixer aquesta mostra d’art sacre restaurat per la Diputació de Castelló. Aquesta exposició s’ampliarà aquest divendres amb l’obertura de la seu de Castellfort.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “tant les peces exposades, com els edificis restaurats són un magnífic reclam cultural i turístic per als visitants. Aquest estiu seran milers les persones que acudeixin a la comarca per conèixer la Llum de la Memòria, però també és molt important que ho faran durant tot l’any, ja que estarà oberta al públic fins al gener del 2018 “.

En aquest sentit, ha Sales recordat que “la Llum de la Memòria és la iniciativa cultural més ambiciosa de la província de Castelló i recull els tresors recuperats pel Servei de Restauració de la Diputació de Castelló”. Tot això, a més de posar en valor dos emblemàtics edificis de Benassal i tota la comarca com són el Forn Dalt i la Torre de l’Presó, dues joies medievals també restaurades per la Diputació.

Les facilitats per gaudir d’aquesta edició de la Llum de la Memòria són màximes, ja que les seus de Benassal -el Forn Dalt i la Torre de la pres- estaran obertes els set dies de la setmana. Els horaris d’obertura seran de 10 a 14 hora de dilluns a dijous, mentre que els divendres i dissabtes s’ampliarà l’horari de 17 a 19 hores. Els diumenges, l’exposició romandrà oberta de 11 a 14 hores.

L’exposició recull una excel·lent mostra de l’inesgotable patrimoni històric, cultural i religiós que atresora la província. Són un total de 18 les peces d’art sacre recuperades pel Servei de Restauració del Govern Provincial les que s’exposen ja al Forn de Dalt i la Torre de l’Presó de Benassal.

Així, entre els elements patrimonials recuperats que componen l’exposició hi ha cinc peces d’arqueologia, tres escultures, quatre pintures així com sis peces d’orfebreria. Entre elles destaquen les peces extretes dels jaciments de ‘Los Cabañiles’, a Zucaina; el del ‘Tossal de la Vila’, de La Serra d’en Garcerán o la làpida romana cedida per l’Ajuntament de Montán així com creus o reliquiaris datats del segle XV, procedents de Cinctorres, Benicarló o Atzeneta.

Per gaudir d’aquesta edició de la Llum de la Memòria amb el seu màxim esplendor, la Diputació de Castelló ha culminat a més els treballs de restauració de la Torre de l’Presó (segle XIV) i del Forn de Dalt (segle XVI) perquè acogan aquesta segona edició de la Llum de la Memòria. Perquè llueixin totes les peces exposades i els milers de visitants que s’esperen puguin gaudir de les exposicions en el seu millor entorn, el servei de Restauració ha emprès també els treballs en les dues seus de Benassal amb una inversió de gairebé 200.000 euros.

El divendres 11 d’agost s’inaugura la seu de Castellfort
Aquesta segona edició de la Llum de la Memòria també arribarà el proper 11 d’agost a Castellfort per aprofitar l’enorme riquesa patrimonial que atresora la nostra província. Per a això, la Diputació de Castelló, a través del Servei provincial de Restauració, ha recuperat l’esplendor de l’ermita de la Mare de Déu de la Font de Castellfort mitjançant la restauració de l’escena ‘La Nativitat de Maria’, situada a la sala de pintures d’aquest santuari.

Cal recordar que es pot consultar tota la informació al portal web habilitat per la Diputació llumdelamemoria.dipcas.es.

Publicitat