4862 esportistes participen a la Lliga Castelló Nord de curses per muntanya que es va clausurar ahir a Castelló

868
Final de la Lliga Castelló Nord
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

L’aposta per fer de l’esport un motor de desenvolupament a la província, amb especial atenció a la zona de l’interior, comptarà aquesta tarda amb un nou aval amb motiu de l’acte de cloenda de la Lliga Castelló Nord. Vuit proves i un total de 4.862 esportistes i més de 20.000 visitants i espectadors s’han convertit en tot un èxit la setena edició d’un campionat que ha generat més de 400.000 euros d’ingressos directes en els vuit municipis que han albergat alguna de les proves.

Així ho ha corroborat el diputat d’Esports, Luis Martínez, durant l’acte de clausura d’un esdeveniment que ha “convertit el nostre interior en un gran circuit de curses de muntanya a l’aire lliure. L’aposta de la Diputació per convertir el turisme en un estímul per al creixement i el desenvolupament de la nostra província té el seu reflex en la Lliga Nord, una prova que des del passat mes de febrer i fins al setembre, ha omplert d’activitat esportiva diferents punts de la província “.

La prova va arrencar el passat 21 de febrer amb la primera de les cites esportives a Borriol per, a continuació, convertir Azteneta, la Vall d’Alba, Benassal, la Serra d’En Galceran, Vistabella, Catí i Vilafranca a parades obligatòries per a tots els amants de l’esport de muntanya.

En aquest sentit, Martínez ha posat en valor la importància d’aquest circuit de curses de muntanya impulsat pel Govern Provincial “i l’excel·lent treball dels diferents clubs que han organitzat les respectives carreres. Aquesta província és un escenari esportiu de primer nivell internacional per la seva orografia, clima, instal·lacions però ho és també pel talent i esforç dels seus esportistes i per la tasca organitzativa que, en totes les disciplines, porten a terme les diferents entitats i clubs esportius provincials per conformar de la mà de Diputació un complet calendari que atrau milers d’esportistes i acompanyants.

Cal destacar que durant l’acte de cloenda de la Lliga, celebrat al saló de recepcions de la Diputació s’han reconegut els millors esportistes de la general del campionat. Així, el vencedor en categoria masculina ha estat Javier Medall, seguit de Diego Marín i Àlex Marín mentre que en fèmines el primer lloc del podi l’ha ocupat Criss Kun, segona ha estat Maria Eugènia Inturias i el tercer lloc ha recaigut sobre Maria Obrero.