459 anys de Fira d’Atzeneta

397

 

-El 8 de desembre arriba una nova edició d’este esdeveniment centenari

-Fotografia, actes religiosos, degustació de tombet, objectes antics, artesania i jocs formen part del programa.

Atzeneta del Maestrat ha presentat els actes de la 459 edició de la Fira que es viu, com cada any, el 8 de desembre. L’activitat de dijous que s’iniciarà amb la “despertà” i el rosari de l’aurora. Seguirà la processó del “farolet” i tot seguit arribarà una xocolatada per a tots els presents.

A partir de les 10.30h s’iniciarà la mostra d’objectes antics al Carrer Xodos. No faltarà un taller de pinta cares i globoflèxia per als nens i nenes enfront de la Plaça de l’Església.

A les 11h s’inaugurarà l’exposició de fotografia “Fotos, fils i ferro” de Stephanie de Leng, Miguel Trillo i Miguel Bellés. Es podrà visitar de 10h a 14h i de 16h a 19h.

A les 11.30h l’associació Corder del Maestrat oferirà una degustació de “tombet”. La inauguració oficial de la fira i de l’exposició de ramaderia se celebrarà al migdia amb l’actuació de la rondalla El Soroll del Maestrat.

-Història

Artesania, gastronomia i ramaderia s’uneixen en esta fira que es remunta 459 anys en la història. El rei Carles I va concedir a Atzeneta el privilegi de fer la fira que arriba puntual a la seua cita cada any. En el passat s’iniciava el dia de Sant Andreu i durava 8 dies, tot i que amb el pas dels anys s’ha centralitzat al 8 de desembre.