400.000€ de l’Ajuntament de Morella en 629 factures sense contracte per al germà de Puig segons el PP

337
Prsentació de la documentació a l'Agència Valenciana Antifrau per Jesús Lecha i Miguel Barrachina
PUBLICITAT

El portaveu adjunt del Grup Popular a les Corts i director de campanya del PP, i el portaveu del PP a l’Ajuntament de Morella, Jesús Lecha, han presentat a l’Agència Antifrau una denúncia contra l’Ajuntament de Morella pel pagament de factures sense contracte a les empreses del germà de Ximo Puig. Així, Barrachina ha posat en valor la feina del grup municipal a l’ajuntament de Morella perquè “s’ha trobat amb tots els obstacles possibles per fiscalitzar la família del president Ximo Puig”.

Miguel Barrachina ha afirmat que “hi ha 629 pagaments per valor de 408.000 sense contracte que ha rebut l´imputat Francis Puig de l’ajuntament socialista de Morella sense procés de licitació ni de contractació. “Les famílies valencians ho estan passant malament, llevat que sigues de la família de Ximo Puig” i ha recordat que “acaba aquesta legislatura avui mateix i sense haver lliurat un sol paper dels quals la fiscalia anticorrupció i el jutjat número quatre li han demanat des de fa més d’un any per les subvencions atorgades pel Consell que presideix les empreses de la família”, ha asseverat.

El portaveu de campanya del PPCV ha afirmat que “acaba una legislatura en què Puig no ha entregat els papers al jutjat i l’exmarit d’Oltra condemnat no ha entrat a la presó”. “Hem passat de la suposada transparència, al boicot amb el parlament valencià i amb les institucions judicials. Per això volem que l’agència Valenciana antifrau investigui aquests 629 pagaments sense contracte”, ha dit.

Per part seva, el portaveu del PP a l’Ajuntament de Morella, Jesús Lecha ha assegurat que “Morella és un ajuntament relativament menut, té aproximadament 2.400 habitants, però s’ha convertit en un exemple de com s’administra malament els cabals públics”, ha assenyalat.

Lecha ha explicat que el PPCV “ha conclòs una tasca d’anàlisi, de petició d’informació, moltes vegades dificultat pel mateix equip de govern, en la qual volíem saber quina és la quantitat econòmica i sota quin suport legal l’Ajuntament de Morella contractava les empreses del germà del president de la Generalitat”.

“Quatre anys després podem dir que en el període en què Ximo Puig és president de la Generalitat, les empreses del seu germà han passat d’estar de números vermells a tenir uns ingressos com a conseqüència del negoci que ha multiplicat per dos o per tres. I això ha tingut una causa molt directa, que ha estat que Ximo Puig era al Palau de la Generalitat”, ha indicat Lecha.

El portaveu del PP a l’Ajuntament de Morella ha assenyalat que des de l’any 2015 fins al 2023, “han estat més de 600 factures les que s’han pagat sense cap mena de suport legal”. “Nosaltres hem preguntat en diferents ocasions quin era el contracte en què se sustentaven aquestes factures, si s’havia sotmès algun tipus de licitació pública i la contestació de l’alcalde sempre ha estat la mateixa, que no volien una altra empresa que no fos aquesta”.

Així, Lecha ha assenyalat que “hi ha qüestions per clarificar i per això demanem a l’Agència Valenciana d’Antifrau que ens diga si aquest tipus de contractació és legal o no”.