40 anys de C.F. Vilafranca

1864
PUBLICITAT

DiaDia

Des del 23 de març i fins a l’1 de maig, es pot visitar a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Vilafranca, una exposició referent als 40 anys del CF Villafranca com equip federat a la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana.

A la mateixa, hi ha exposades fotografies de vàries époques així com algunes equipacions i d’altres records d’aquests 40 anys.

El primer partit de futbol del qual hi ha fotografia a Vilafranca data de l’any 1919-1920, es va jugar davant de l’Hotel L’Om del Llosar i van participar estudiants vilafranquins amb un grup d’amics.

Entre les dècades dels 30 i 60 del segle passat XX, es van jugar partits als camps de la tancada primer i del Convent després. L’equip vilafranquí tenia grans jugadors tot i que no competia en cap campionat.

Una vegada desapareix el Camp del Convent amb la remodelació dels actuals carrers Joan Puig i Morella, es va alquilar un bancal darrere de la “Serreria” d’Herrero. En aquell recinte, és quan al 1977 el CF Villafranca participa per primera vegada a la competició oficial, militant a la Tercera Regional.

Al 1981 s’inaugura, l’actual Camp de Futbol Municipal El Serrito, que en principi seria de terra. A la temporada 1989-1990, l’equip guanya la lliga de Segona Regional (la tercera havia desaparegut feia uns anys) i l’equip puja a Primera Regional, perdent la categoria la temporada següent.

Entre els anys 1992 i 1994 el Camp del Serrito pateix una remodelació total, amb la implantació de gespa al terreny de joc i la construcció de la graderia coberta.

La temporada 1995-1996 és la del segon ascens del club a Primera Regional, categoria que es va poder aguantar durant 8 temporades consecutives.

A les últimes temporades, l’Amateur ha seguit jugant a Segona Regional.

Al 1990 es va crear l’equip juvenil, pel qual han passat gran part dels joves de Vilafranca i també de molts pobles dels voltants.

Fa 3 anys, el club creava la secció de Futbol Sala Femení, que ha tingut molt bons resultats, guanyant una Lliga i una Copa a l’Associació d’Amics de Futbol Sala de Castelló i aquesta temporada ha passat a la competició federada d’àmbit autonòmic.

Així, l’esport rei a Vilafranca compta amb una llarga trajectòria gràcies a l’esforç de moltes persones entre jugadors, entrenadors, directives, socis, patrocinadors i membres de la corporació municipal, entre tots han posat el seu granet d’arena per tal que els equips del club representen la localitat allà on van.